İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) yıllardır çalışan 20 kadın bölge sorumlusu, 27 Ocak tarihi itibariyle CHP’li yönetim tarafından işten çıkartıldı. İşten kovulan 20 kadın personelin, Yeni Şafak’ın haberine göre, görevde oldukları dönemde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli tarafından ahlaksız ifadelere maruz bırakıldı.

BEKARLARI HEDEF ALDI

CHP, İBB’yi devraldıktan sonra Yeşim Meltem Şişli, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Temmuz ayında göreve başlayan Şişli’nin ilk işi, İSMEK bölge yöneticileri ile toplantı yapmak oldu. Söz konusu toplantıda yer alan kadın yöneticiler CHP’li Şişli’nin bekar kadınlara yönelik kullandığı çirkin ifadeleri anlattı. Kadın personel maruz kaldıkları baskıyı dile getirerek “İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, göreve geldikten kısa süre sonra benim de aralarında bulunduğum 20 kadın İSMEK bölge yöneticileriyle bir toplantı düzenledi” ifadelerini kullandı.

NAMUSUMUZA DİL UZATTI

Mağdur kadın, Şişli’nin toplantı esnasında yöneticilere dönerek kaç kişinin evli kaç kişinin bekar olduğunu sorduğunu belirterek, “Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli, toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar…’ cümlesini kurdu.” dedi.

Şişli’nin kullanıdığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, şunları söyledi: “Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır” dedi.

Öte yandan haberde toplantıya katılan 2 yöneticinin daha Şişli’nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim