Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan ve özellikle Avrupa ülkelerinde yoğun olarak ölümlere neden olan koronavirüs (Covid-19) ülkemizi de etkisi altına aldı. Koronavirüs salgınından özellikle yaşlılar ve kronik hastalıkları olan insanlar daha çok etkileniyor. Dün gece İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Bu mecburi yasak nedeniyle bazı yaşlıların zorluk çektiği gözlendi. Devlet yetkilileri de bu zorlukları aşmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağlamda İkizce Kaymakamı Berat Kasımoğlu örnek davranış ortaya koydu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilen yasak nedeniyle evden çıkmayan hastanın ilacını eve göndertti.

İLAÇLARI 1 SAAT İÇİNDE YETİŞTİRDİ

Ordu’nun İkizce ilçesinde oturan Haydar Demirci isimli bir vatandaş, eşinin biten ilaçlarının İkizce Kaymakamı Mustafa Berat Kasımoğlu tarafından 1 saat içinde eve gönderildiğini söyledi. Demirci, “Eşimin tansiyon ilaçları bitti. İkizce Kaymakamı tarafından 1 saat içinde yetiştirildi. Yüce Allah devletimizi payidar milletimizi bahtiyar yapacak inşallah” diyerek Kaymakam Kasımoğlu’nun gönderdiği ilaçların fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Mustafa Berat Kasımoğlu Kimdir ?

Mustafa Berat Kasımoğlu 16 Ocak 1990 yılında İstanbul Eminönü’nde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Eyüp Topçular İlköğretim Okulunda okumuş lise hayatına Gaziosmanpaşa Plevne Lisesinde devam etmiştir. Üniversite hayatına Kocaeli üniversitesinde başlayan Kasımoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 2014 yılında mezun olmuştur.

Mustafa Berat Kasımoğlu’nun Kariyeri

17 Aralık 2016 tarihinde girdiği 105. dönem kaymakamlık sınavını kazanarak Kahramanmaraş Kaymakam adayı olarak Temmuz 2017 yılında il stajına başlamıştır. İki aylık il stajının ardından önce Kırklareli Babaeski ardından Trabzon Of İlçelerinde Kaymakam Refikliği yapmış sonrasında Giresun İli Dereli İlçesinde vekalet görevini yapmıştır. Sekiz aylık yurtdışı staj eğitimi kapsamında İngiltere’nin Liverpool kentine giden Kasımoğlu Dil Eğitimini Liverpool üniversitesinde tamamlamıştır. İyi derece İngilizce bilmektedir. Evlidir. İçişleri Bakanlığının 25.10.2019 tarihli Kararnamesi ile İkizce Kaymakamlığına atanarak 26.10.2019 tarihinde İkizce İlçesinde görevine başlamıştı.

Editör: TE Bilisim