Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işitme engelliler için aile ile ilgili hadisleri işaret diline çevirdi. Çeviriler ve görsel anlatım, Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

65 yaş üstü işitme ve konuşma engelli vatandaşlar “Engelsiz 112″ ile yetkililere ulaşabilecek

Sağlık

Habere Git

HADİS ÇALIŞMALARI DİĞER KONULARDA DEVAM EDECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını “Erişilebilirlik Yılı” ilan etmesinin ardından, engellilere yönelik farkındalık ve onların bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar hız kazandı.

Bu kapsamda öne çıkan çalışmalardan biri de engellilerin dini bilgilere erişimini kolaylaştırmak oldu. Geçen yıl gerçekleştirilen İşaret Dili ile Kur’an ve Hadis Çalıştayı’nın akabinde işitme engellilerin, işaret dili ile Kur’an ve hadisleri anlaması amacıyla Bakanlığa bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Hadisler, işitme engelliler için farkındalık ve bilgiye erişim amacıyla Bakanlık tercümanları tarafından işaret diline çevrildi.

İlk olarak kadın ve aile kavramlarıyla ilgili hadislerin işaret diline çevrildiği çalışma, diğer konulardaki hadislerle devam edecek.

Editör: TE Bilisim