Konya’da, sevgilisi Ayşe D.’ye (35) şiddet uyguladığı öne sürülen Özgür Duran’ı (32) engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker, koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Kadir Şeker’in (20) ‘Covid-19’ testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bugün yargılanmasına başlanacak olan Şeker’in, sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edildiği ve karantinaya alınacağını belirtildi. Kadir Şeker, bugün saat 11.30’da ilk kez hakim karşısına çıkacaktı.

SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILDI

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Şeker, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bulunduğu Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

TUTUKLULUK HALİNE DEVAM

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi.

Şeker’in tutukluluk durumu 27 Mayıs’ta yeniden değerlendirilecek.

Öte yandan Kadir Şeker’in avukatı olan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, duruşma sonrası Konya Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kadir’in bir kader mahkumu olduğunu, asla bir öldürme kastının olmadığını, taraflarla bir tanışıklığının, görüşmüşlüğünün olmadığını, sadece ve sadece bir kadına yardımcı olmak için orada bulunduğunu bir kez daha, tutukluluğa itiraz şeklinde değerlendirmeye çalıştık.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim