Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Buna göre, haziran ayı içerisinde yaşanan 16 şiddet olayının yaşandığının belirtildiği raporda, 19 saldırganın yer aldığı olaylarda 27 sağlık çalışanının mağdur edildiği bildirildi. Sağlıkta şiddetin yaşandığı olaylar, 8’i fiili, 5’i hem sözlü hem fiili, 2’si sözlü ve 1’i taciz şeklinde gerçekti. Şiddet uygulayanların kimler olduğuna bakıldığında 11’i bizzat hastalar olurken 7’si hasta yakını, 1’i de yönetici konumunda bulunuyor.

Rapora göre, sağlıkta şiddet olaylarını gerçekleştirenlere hangi işlemlerin yapıldığına bakıldığında karartıcı bir tablo ortaya çıkıyor. Rapor, sağlıkta şiddet olaylarının ardından olayın faillerine yapılan işlemlerde saldırganlardan 4’ünün ifadesi alınmadan serbest bırakıldığı, 5’inin ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldığı, 1 saldırganın kamudan el çektirildiği ve 9 failin tutuklandığını gösteriyor.

CANLARI PAHASINA YARDIMA KOŞUYORLAR

Şiddet olaylarının yaşandığı yerlere bakıldığında 8 vakanın hastanede gerçekleştiği belirtilirken 4 olayın aile sağlığı merkezlerinde yaşandığını, 4 saldırının da sahada vuku bulduğu ifadesine yer verildi. Mağdurların kimliklerine bakıldığında şiddetin adres ve kimlik ayırt etmediğine tanık olunurken 8 hekim, 6 acil tıp teknisyeni, 5 güvenlik görevlisi, 4 hemşire ve 4 diğer sağlık çalışanının sağlıkta şiddet olaylarda mağdur olduğu kayıtlara geçti. Haziran ayında geçmiş dönemde yaşanan bir hakaret olayında mahkeme, hasta yakını saldırgana önce 304 gün hapis cezası vermiş, daha sonra bu cezayı 6 bin 80 TL para cezasına çevirmişti.”

Editör: TE Bilisim