Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gümüşhane’de düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü değerlendirme toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş konusuna değinen Pakdemirli, “Bal, gerek fiyatı gerekse üretim ve tüketim miktarları dikkate alındığında, tağşiş ve taklit yapılan gıdalar arasında ilk sıralarda yer alıyor.” dedi.

ARICILARIN EMEĞİNİ ÇALANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

2020’de Bal Çalıştayı düzenleyeceklerini, bu programda arıcılık ve bal sektörünü tümüyle ele alacaklarını dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Özellikle bal taklit ve tağşiş laboratuvarları altyapısının güçlendirilmesi konusunda çalışmalara başladık bile. Bütçe görüşmelerimiz sırasında Gazi Meclisimizde de dile getirdim, son dönemde ciddi anlamda gündemimize aldığımız taklit ve tağşiş konusunda para cezalarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşın sağlığıyla oynayanlara, hakiki arıcılarımın emeğini çalanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğim. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim, Tarım ve Orman Bakanınız olduğum sürece hiçbir zaman hasat döneminde ithalata izin vermedik. Bu konu çok çarpıtılıyor. Hiçbir zaman da izin vermeyeceğiz. Sizlerin alın teri ve emeği bizler için çok önemli. Emeklerinizi siyaset malzemesi asla yapmayacağız ve yaptırmayacağız.”

PARA CEZASI GELİYOR

Bakan Pakdemirli zeytinyağı ve bal gibi ürünlerdeki tağşiş hakkında uyarılarda bulunarak,”Son dönemde ciddi anlamda gündemimize aldığımız taklit ve tağşiş konusunda para cezalarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşın sağlığıyla oynayanlara, hakiki arıcılarımın emeğini çalanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Pakdemirli sözlerine “Ben sizin Tarım ve Orman Bakanınız olduğum sürece hiçbir zaman hasat döneminde ithalata izin vermedik. Bu, konu çok çarpıtılıyor, hiçbir zaman da izin vermeyeceğiz. Sizlerin alın teri ve emeği bizler için çok önemli. Emeklerinizi siyaset malzemesi asla yapmayacağız ve yaptırmayacağız.” diyerek devam etti.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim