Hollanda’da Halil Dervişoğlu fırtınası esmeye devam ediyor. Sparta Rotterdam forması giyen 19 yaşındaki forvet, takımının Twente’yi 2-1 yendiği maçta yine golünü buldu ve tarihe geçti.

Halil, bu golüyle birlikte Sparta Rotterdam formasıyla iç sahada üst üste 4 maçta gol atan ikinci futbolcu oldu. Takımda bunu başaran son oyuncu 2000 yılında Ali El-Khattabi olmuştu.

Devre arasında İngiliz ekibi Brentford’un yolunu tutacak olan Halil Dervişoğlu, bu sezon Hollanda’da 9 maça çıkarken 4 gol ve 3 asist üretti.

HALİL DERVİŞOĞLU KİMDİR?

8 Aralık 1999’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde dünyaya gelen genç futbolcu aslen Trabzonlu’dur. Forvet pozisyonunda oynayan gurbetçi futbolcu Sparta Rotterdam altyapısında yetiştikten sonra aynı takımda bu sezon profesyonel oldu. Geçen sezon U21 takımında toplam 32 maça çıkan genç oyuncu 24 gole imza atarken 11 de asist yaptı.

Halil İbrahim Dervişoğlu aynı zamanda Türkiye Milli Takımlarının alt kategorilerinde de forma giyiyor. Takımıyla sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan futbolcu güçlü fiziğiyle de öne çıkıyor.

Editör: TE Bilisim