Kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve hastalara şiddet ve taciz haberlerinde mağdur olanların fotoğraflarını kullanmayacağız. Okuyucuların fotoğraflı haberleri okumayı sevdiğini biliyoruz. Ayrıca şiddeti ayrıntılı olarak gösteren detay fotoğrafların ne kadar tıklandığını onlarca parametre altında ölçebiliyoruz. Buna rağmen daha önce tedbirli davrandığımız bu haberlerde bundan böyle daha keskin kurallarla ayrıntıları yok kabul edeceğiz. Fotoğraf kullanmak zorundaysak varsa failin fotoğrafını kullanacağız yoksa haberleri ortak şiddet haberi görseliyle vereceğiz.

İntihar haberlerine kamu faydası olmayan hiçbir ayrıntıya “Google” aranması ne kadar yüksek olursa olsun yer vermeyeceğiz.

“SİSTEME ENTEGRE OLMAYACAK TEKAMÜLÜ BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ”

Hayvanlara yapılan eziyet, işkence ve öldürme haberlerinde de varsa sadece faillerin fotoğrafı kullanılacak ve asla hayvanların fotoğrafını kullanmayacağız.

İntihara teşvik eden, şiddeti normalleştiren, özendiren hatta detay vererek öğreten haberlerin çok okunduğunu ve yüksek oranla reklam aldığını dolayısıyla bu trajik çarkın dönmesinde başta medya ama devamında okuyucu ve reklam verenin de paydaş olduğunu hatırlatarak tekamülün ancak hep birlikte mümkün olabileceğinin altını çiziyoruz.

Editör: TE Bilisim