İstanbul’da hangi ilçelerde corona virüs ölümü var sorusunun yanıtı merak ediliyor. Avrupa ülkelerinde aşırı yoğun derecede görülen ve binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs (coronavirus) salgını Türkiye’de etkisini gösteriyor. Salgınla mücadelede etkin adımlarla yol alan ülkemizde sıkı tedbirler devam ediyor. Koronavirüsle ilgili gelişmeler günlük vaka sayısı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. Dün gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından corona virüs son durum bilgilendirmesinde il il İstanbul, Akara, İzmir, Kocaeli ve diğer şehirlerdeki koronavirüs vaka sayısı açıklandı. Vatandaşlar bulundukları illerdeki corona vakalarını ve ölüm oanlarını araştırıyor. Peki, İstanbul’da hangi ilçelerde corona virüs ölümü var? İstanbul ilçe ilçe corona virüs haritası! Ayrıca güncel son dakika Koronavirüs Vaka Sayısı bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz…

İSTANBUL’DA HANGİ İLÇELERDE CORONA VİRÜS ÖLÜMÜ VAR? İSTANBUL İLÇE İLÇE CORONA VİRÜS HARİTASI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dü akşam yaptığı koronavirüs son dakika açıklamasında, son 24 saatte Türkiye vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu, toplam vefat sayısının ise 725’e ulaştığını bildirdi.

Bakan Koca açıklamasında, ‘Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak özellikle bu noktalarda yoğunluğun fazla olduğunu haritadan görmek mümkün.’ ifadelerini kullandı.

Örnek olarak Ankara’da mahalle, mahalle yoğunluğun nerede olduğunu gösteren tabloyu paylaşan Koca, illerdeki hıfzıssıhha kurullarının bu verilerle bölgesel karantina uygulamalarını kolay yapabileceğini dile getirdi.

Koca, pozitif çıkan vaka sayısının yüzde 22’den yüzde 15’e düştüğünü belirterek, ‘Test sayısı arttıkça, vaka sayısının da azaldığını gösteren bir tablo.’ değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca açıklamasında, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Ankara, Zonguldak illerindeki koronavirüs vaka sayısı yoğunluğuna dikkati çekerken, genel olarak bu illerin hemen hemen tümünde görülen ortak noktanın, yurt dışı gidiş-gelişler ve sosyal temasın fazlalığı olduğunu dile getirdi.

İstanbul koronavirüs vaka sayısı ilçe ilçe son durum belirtilmezken genel olarak vaka yoğunluğunun görüldüğü İstanbul coronavirüs haritası paylaşıldı.

İşte ilçe ilçe İstanbul corona virüs haritası görseli;

İlçe ilçe İstanbul corona virüs haritası…

Editör: TE Bilisim