Basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı yaşanıyor. Türk basketbolseverler ekranlara kilitlenmiş durumda. Bu akşam oynanacak mücadelede Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya gelecek. Taraftar mücadeleyi heyecanla beklerken bir yandan da “Anadolu Efes Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? saat kaçta, hangi kanalda?” sorusuna cevap arıyor. İşte bütün soruların cevabı…

ANADOLU EFES FENERBAHÇE BEKO MAÇI NE ZAMAN?

Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko maçı 26 Eylül Perşembe akşamı saat 19: 00’da oynanacak. Mücadele Gaziantep’te bulunan Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda yapılacak. Bu dev karşılaşma ise TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

EN FAZLA KAZANAN ANADOLU EFES

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 11 kez müzesine götüren Anadolu Efes, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu. Kupada 23. kez boy gösterecek lacivert-beyazlılar, son şampiyonluğu geçen sezon Fenerbahçe Beko’yu 65-62 yenerek yaşamıştı.

Fenerbahçe Beko ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 7 kez şampiyonluğa ulaştı. Kupada 16. kez mücadele edecek sarı-lacivertli ekip, son şampiyonluğunu 2017’de Banvit’e 75-64 üstünlük kurarak elde etmişti.

FENERBAHÇE, VLADİMİR STİMAC’IN LİSANSINI ÇIKARDI

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı, Sırbistanlı pivot Vladimir Stimac’a lisans çıkardı. 32 yaşındaki Sırp basketbolcu, Sarı-Lacivertli ekibin yeni sezon takım kadrosunda yer alacak.

Stimac, sakat ve eksik oyuncuların çokluğu nedeniyle Fenerbahçe Beko ile sezon öncesi kamp çalışmalarına da katılmıştı.

Daha önce Türkiye’de Olin Edirne, Banvit, Beşiktaş Sompo Japan ve Anadolu Efes formaları giyen 2,11 metre boyundaki Stimac, geride kalan sezonu da Türk Telekom’da tamamlamıştı.

Görev verilirse Stimac’ın Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda forma giymesi bekleniyor.

ZELJKO OBRADOVİC: “ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

35. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Beko‘nun başarılı çalıştırıcısı Sırp antrenör Zeljko Obradovic, karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Deneyimli çalıştırıcı, “Sezonun ilk resmi maçını oynayacağız. Birçok farklı nedenden dolayı tüm takımı bir araya getiremediğimiz bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu nedenle önümüzde çok çalışmamız gereken bir süreç var. Elbette Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda elimizden gelen en iyi oyunu ortaya koyacağız. Nasıl oynamamız gerektiğini ve kazanmak için gerekli olan detayları anlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

ERGİN ATAMAN: “KAZANMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

35. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak olan Anadolu Efes‘in başantrenörü Ergin Ataman, mücadele öncesi açıklamalarda bulundu. 

Tecrübeli çalıştırıcı, “Cumhurbaşkanlığı Kupası için Gaziantep’te sezonun ilk resmi maçını oynayacağız. Gaziantepli basketbolseverlere güzel bir basketbol izletip, kupayı kazanmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Ataman daha önceki açıklamalarında da, “İnşallah Cumhurbaşkanımız, Gaziantep’te bizimle birlikte olur ve kupayı kim kazanırsa kendisinin elinden alır. İsmi çok önemli bir kupa ama maalesef oynanış zamanı ve bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanımızın bu kupaya teşrif etmemesi, kupanın değerini biraz düşürüyor” yorumunu yapmıştı. 

Editör: TE Bilisim