Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen “Antidemokratik Girişimler ve Darbeler” toplantısına katıldı.

“HADDİNİZİ BİLİN”

Toplantının darbe söylentilerinin kamuoyunda fazlaca yer bulduğu dönemde yapılmasına dikkati çeken HAK İŞ Genel Başkanı Arslan, “Darbe söylentilerinin arkasında bir kısım gerçekler var. Türkiye ilk defa herhangi bir bloka dahil olmadan bağımsız bir dış politika yürütüyor. Bu durumdan rahatsız olan uluslararası güçler kendi hesaplarını yaparak bazı girişimlerde bulunuyorlar. Bu önemli toplantımızdan darbe heveslilerine sesleniyoruz. Haddinizi bilin! Bu ülkede bundan sonra artık tüm darbe girişimleri karşılıksız kalacaktır” diye konuştu.

HAK İŞ Konfederasyonu’nun kurumsal tarihi boyunca demokrasiden yana tavır koyduğunu belirten Mahmut Arslan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili spekülasyon yapan çevrelerin 12 Eylül’ü hatırlamak istemediğini belirterek, 12 Eylül’de 500 bin insanın soruşturma geçirdiğini dile getirdi.

28 Şubat’ın 5’li çetesi

28 Şubat Süreci’nde bir kısım STK’ların rol aldığına değinen Arslan, dönemin Başbakan Yardımcısı’nın bir otele davet edilip kendisine hükümeti yıkması yönünde baskılar kurulduğunu hatırlattı. Arslan, “Ne yazık ki bir kısım sivil toplum örgütlerinin başkanları da o masadaydı. Bugün sivil toplum kuruluşu adı altında karşımızda olan bir kısım STK’lar, Genelkurmay Karargâhında aldıkları talimatlarla çete kurdu. Bu çetenin adı, beşli çetedir. Seçimle gelmiş bir hükümeti yıkma görevini aldılar, taşeronluk üstlendiler” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ KIRILMA NOKTASI

Darbeci zihniyetin 2010 Referandumu ile 2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde de benzer girişimlerde bulunduğunu söyleyen Arslan, “Cumhuriyet mitinglerini hatırlayın. Ülkenin seçilmiş meclisinin kararını tanımayan bir zihniyet, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak istemiyoruz’ dediler, millet iradesini hiçe saydılar. 15 Temmuz’da milletimizin büyük bir kesimi bir araya gelmiştir. Sivil toplum örgütleri, medya ve halkımız birlik olmuştur. Toplumun büyük bir kesimi bu darbeye karşı çıkmıştır. Bu açıdan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktasıdır” ifadelerini kullandı. “Antidemokratik Girişimler ve Darbeler” toplantısına katılan bir diğer isim Ankara Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin unutturulmaması gerektiğini belirtti. Başkan Balcı, “İçerideki hainlere ve dışarıdaki uzantılarına en güzel cevap verildi. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu millet et tırnak oldu. Her mezhepten insan bir araya geldi ve gereken cevabı verdi. Aklının ucundan böyle şeyler geçirenler varsa dönüp o geceye baksın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim