Mide ağrısından kurtulmak için uygulanabilecek bazı gıdalar ve içecekler bulunmaktadır. Bu doğal gıdaları ve içecekleri tüketmek mide ağrılarınızın dinmesine yardımcı olabilmektedir. Fakat mide ağrılarınızın şiddetli olması durumunda bir doktora başvurmak önemlidir.

Zira mide ağrılarınızın altında yatan ciddi sebepler bulunabilir. Bu sebeplerin erken tespit edilmesi ve tedavi yöntemlerinin de ona göre uygulanması mide rahatsızlıkları için önemli bir rol oynamaktadır.

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Tüketebileceğiniz doğal içeceklerle ve yiyeceklerle de ek olarak mide ağrılarınızın dinmesine yardımcı olabilirsiniz.

Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler

Mide ağrısının dinmesi için bazı besinleri tüketebilir ve bu ağrıların dinmesine doğal bir etkide bulunabilirsiniz. Örneğin tarçın tüketmek mide ağrılarının dindirilmesine etkili olabilir. Zira tarçın faydalarından dolayı beslenme uzmanları tarafından da sıklıkla önerilmektedir. Sabah uyandığınızda aç karnında bir çay kaşığı kadar tarçın tüketmeniz midenizin düzenlenmesine yardımcı olacak ve midenizde duyduğunuz ağrılarında dindirilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca tarçını sütlü tatlıların üzerine serpiştirerek tüketmeniz de mümkündür ve faydalı olacaktır.

Muz tüketmek de mide ağrılarına iyi gelmektedir. Özellikle sporcular tarafından sık tüketilen muz, yalnızca mide ağrıları için değil eklemlerde duyulan birtakım ağrılar için de bir etkili bir çözüm yöntemidir. Öğünlerinizin arasında muz tüketmeniz mide ağrılarınızın önüne geçebilir ve sindirim sisteminizin düzenlenmesine de yardımcı olabilir.

Spor yapan kişiler için egzersizlerin ve antrenmanların ardından midede duyulan ağrı ya da mide ekşimesi gibi sorunların gözlenmesi durumu söz konusu olabilir. Bunun başlıca sebebi ise antrenman ya da egzersiz esnasında bedenin zorlanması durumudur. Böyle bir durumda sporculara laktozsuz ya da yarım yağlı yoğurt tüketmesi önerilir. Tüketilecek olan bu laktozsuz ya da yarım yağlı süt ile hem yorgunluk hissi azalır hem de mide ağrılarının önüne geçilebilir.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Mide Ağrısına İyi Gelen İçecekler

Mide ağrısından şikayetçi kişiler bazı doğal içeceklerle mide ağrılarından kurtulabilir ya da bu ağrıların bir nebze de olsa dindirilmesi sağlanabilir. Mide ağrısı durumunda tüketilecek içeceklerin başında süt gelmektedir. Kişiler midelerinde hissettikleri yanma ya da ağrı durumunda yalnızca bir yudum süt tüketerek midelerinde hissettikleri yanmanın ya da ağrının dindirilmesini sağlayabilir. Fakat mide ağrısı için süt tüketiminde kişilerin tükettikleri süt miktarına dikkat etmesi gerekmektedir. Zira tüketilen bir bardak süt gaz oluşumuna sebep olacaktır. Bundan dolayı mide ağrıları için önerilen miktar bir yudum süt içmektir.

Maden suları da mide ağrılarının dindirilmesi için önemli bir yöntemdir. Yemek yedikten sonra hazımsızlık oluşması durumunda bu hazımsızlık mide ağrısına sebep olmaktadır. Yemek yedikten 10 dakika kadar sonra maden suyu içerek midenizi rahatlatabilir ve daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hazımsızlık sorununuz da hafifleyecek ve mide ağrılarınız son bulacaktır.

Mide ağrılarınızın dindirilmesi için doğal bitki çayları da tüketebilirsiniz. Neredeyse bütün bitki çayları midenin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Fakat mide ağrılarınız dinmesi ve midenizin daha sağlıklı çalışması için özellikle Papatya çayı ve ada çayı etkili olmaktadır.

Mide Ağrısı Neden Olur?

Mide ağrısının oluşmasında birçok sebep görülebilir. Bu sebepler fiziksel nedenlere dayandığı gibi psikolojik sebeplerden dolayı da midede ağrılar meydana gelebilir. Fiziksel sebepli ağrıların başında baharatlı gıdalar tüketmek gelmektedir. Kekik, pul biberi ya da isot gibi baharatların tüketimi mide ağrısına sebep olmaktadır. Peki, mide ağrısı nedenleri nelerdir? İşte mide ağrısına neden olan fiziksel ve psikolojik davranışlar:

Hazır gıdalar tüketmek Az hareket etmek Nezle ya da grip gibi kış hastalıkları Stres, kaygı ve depresyon içinde olmak.

Önerilen İçerikler:

Lenf ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim