Priştine’de düzenlenen protesto gösterisi, muhalefet partilerinden Vetvendosje Hareketi tarafından düzenlendi.

KosovaPort portalının haberine göre, başkentin trafiğe kapalı ana caddesinde yürüyüş düzenleyerek, Başbakanlık binası önündeki meydanda toplanan göstericiler,ellerinde milli bayraklarıyla, Cumhurbaşkanı aleyhine sloganlar attı. Kosova’yı tanıyan ülkelerin bayraklarının da dalgalandırıldığı protesto gösterisinde, Vetvendosje partisinin tanımadığı Kosova bayrağı görülmedi.

Kosova’nın bölünmesine karşı sloganların atıldığı gösteride, hükümetten istifa etmesi de çağrı yapıldı.

SAVAŞA KAPILAR AÇILIR

Kosova’nın dört bir yanından gelen göstericiler, Kosova ile Sırbistan arasındaki nihai diyalog kapsamında Cumhurbaşkanı Thaçi’ni, iki ülke arasında sınırların yeniden düzenlenmesi fikrine ser bir şekilde karşı çıktı. Protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda da bu fikrin Kosova ile Sırbistan arasında toprak değişimine yol açabileceği, bunun da yeni bir savaşa kapıların aralanması anlamına geldiği belirtildi. Gösteride Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından ortaya atılan 19’uncu yüzyıla ait savaş çığırtkanlığı mantığının sadece vatandaşların direnişiyle durdurulabileceği vurgulandı.

Albin Kurti’nin yaptığı konuşmada, “Devletimizin varlığı soru işaretine gelmiştir. Kosova bölünemez. Sırbistan’a borcumuz yok. Yeni acılar ve yeni tavizleri kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim