Dev Külliye konumu bakımından yüksek ve açıklık bir alanda olduğu için, soğuk hava şartlarından yoğun bir biçimde etkileniyor. Külliyenin bulunduğu bölgede doğalgaz altyapısı olmaması nedeniyle, ısınma kömür ile sağlanıyor. Vuslat Derneği’nin çok sayıda ilim talebesi külliyede yatılı olarak ikamet ettiği için, ısınmanın hiç durmaksızın devam etmesi gerekiyor.

TÜM İHTİYAÇLARI VUSLAT DERNEĞİ KARŞILIYOR

Vuslat Derneği ilim yoluna baş koymuş öğrencileri için tüm imkanlarını seferber ediyor. Öğrencilerin barınma, yeme-içme, giyim-kuşam gibi tüm ihtiyaçları dernek tarafından karşılanıyor. İlim talebelerine ve hafızlık öğrencilerine destek olmak isteyen hayırseverler de bağışları ile Vuslat Derneği’ni yalnız bırakmıyor. Özellikle kış aylarında hayırseverlerin yaptığı her bir destek daha çok anlam kazanıyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muhsin Keleş kış aylarının külliyede nasıl geçtiğini şu sözleriyle özetledi: “Dev Külliyemizde kış kapımıza erken dayanıyor, geç gidiyor maalesef.

Erzurum’da bizler yılın altı ayı kışı yaşıyoruz. Dışarıda yağan kara ve soğuğa inat öğrencilerimiz eğitimlerine devam ediyorlar. Onların bu zorlu koşullardan etkilenmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlim yolunda ilerleyen, hafız olmak isteyen öğrencilerimizin hasta olup eğitimlerinin aksatmamaları için ısıtma sistemini 7/24 açık tutuyoruz. Külliyemizin bulunduğu bölgenin etrafının açıklık olmasından dolayı giderlerimiz ne yazık ki yüksek. Isınma giderlerimiz yılda 500 bin Türk lirasını buluyor. Bu noktada hayırseverlerimizin bizlere destekleri büyük önem kazanıyor. Kış aylarında bizleri ve ilim talebelerini yalnız bırakmayacaklarını bilmek, içimize biraz olsun su serpiyor.”

Vuslat Derneği ilim talebelerinin eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri için, ısınma giderlerine destek olmak isteyen hayırseverler 1.500 TL karşılığında 1 ton kömür bağışında bulunabilirler. Hayırseverler kömür yardımı yapmak için 0 212 659 28 80 telefon numarasını arayabilir, vuslat.org.tr web sitesini ziyaret edebilirler, banka hesap numaralarını Havale/EFT yapabilirler.

Editör: TE Bilisim