Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl “Dijital Gelecek” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen MÜSİAD Vizyoner’19 programında Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Geniş örgütlenme ve faaliyet alanı ile kendi alanında sayılı kuruluşları arasında yer alan MÜSİAD camiasını ekonomimize katkı sağladığı için şahsım ve ülkem adına tebrik ediyorum. Küresel ağlar ile ülkemizin kaynaklarını bir araya getiren çalışma modellerinin başarılı olacağını temenni ediyorum.

“TÜRKİYE CUNTALARIN AĞIRLIĞI ALTINDA İKİ BÜKLÜMDÜ”

Türkiye kendi içinde çok geniş yatırım yurt dışında da çok geniş ticaret potansiyeli olan bir ülke. Rahmetli Menderes ve Özal döneminde yaşanan kıpırdanmalar kayıplarımızı telafi etmeye yetmedi. Milli geliri 3 bin 500 doları ancak bulan ihracatı 36 milyar dolar olan eğitimden sağlığa yetersiz altyapıya ağır, yüksek ve aksak yol yürümeye çalışan bir ülkeydi. Cuntaların ağırlığı altında iki büklüm haldeydi.

Karşımızdaki manzaranın ağırlığı bizi ürkütmedi. Türkiye’ye kelimenin tam anlamıyla çağ atlattık. Ülkemizi çok daha ileriye taşıdık. Milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek demokrasimizi güçlendirdik. Attığımız her adımda önümüze engeller çıkıt, girdiğimiz her yolda tuzaklarla karşılaştık.

“GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”

2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde pek çokları dudak bükmüştü. Gezi olaylarıyla ilk işareti ortaya çıkıp 17-25 Aralık darbe girişimi, hendekler, 15 Temmuz’la ülkemizi doğrudan hedef alan süreçler yaşadık. Ne yaptılarsa Türkiye’yi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. Ekonomisini toparlamış, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz. Terör örgütlerinin inlerine girdik ve girmeye devam ediyoruz.

Geleceğimize güvenle bakıyoruz, umutlarımızı tazeliyoruz, hep birlikte işimize gücümüze sarılıyoruz. Çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmek için müreffeh bir miras bırakacağız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk Milleti’yiz. Türkiye’nin içinde olmadığı, rıza göstermediği, katkı vermediği hiçbir projenin hayata geçirilmesi mümkün değildir.

“BİRİLERİ TERÖR SEVİCİLİK YAPIYOR”

Ahlakımıza vicdanımıza uymayan hiçbir projenin içerisinde yer almayız. Bu onurlu duruşun bir bedeli var. Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Bizi düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır. Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost ola ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur…

Herkesin milletimize yar olmasını beklerler. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor, birileri terör sevicilik yapıyor. Birileri FETÖ’cülük yapıyor, birileri bunların değirmenine su taşıyoruz.

Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunun adı fırsatçılık, asıl olarak da kör düşmanlıktır.

“CHP BAŞKANI BİLMİYOR”

Yeri geldiğinde Polatlı’dayım yeri geldiğinde Şereflikoçhisar’dayım, yeri geldiğinde traktöre biniyoruz, traktörü de çiftçi kardeşlerim bana nasıl kullanılır öğrettiler, biliyorum. Söylediği her şey yanlış. Kullandığı rakamlar yanlış. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin destek ödemelerine tahsis ettiğimiz halde tam tersini iddia ediyor. Rakamlardan tutarsızlık çıkarmaya çalışıyor. Ülkemizde sulanabilir tarım arazilerinin büyüklüğünün 8.5 milyon hektar olduğunu sulanan kısmının 4,3 milyon hektarının kamu yatırımları olduğunu söylüyoruz. Biz konuları değil toprakları sulandırmanın peşindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı. CHP Başkanı bunu bilmiyor. Şeker pancarı diyor, biz gelmişiz glikoz kotasını yüzde 10’dan yüzde 2.5’e indirerek çiftçimizi korumuşuz. Sen nasıl siyasetçisin. Kılavuzunu değiştir.

“MİLLETE SUNACAK HİÇBİR ŞEYLERİ YOK”

Türkiye’nin ileriye gitmesinden rahatsız oluyorlar. Bizi başarısız göstererek öne çıkmanın hesabı içindeler. Biz 22 milyar destekleme demişiz, yapın hesabını kitabını daha fazlasını ortaya koyun. Sadece rakam oyunları laf ebeliğiyle sadece kafa karıştırmayla uğraşıyorlar. Millete sunacak hiçbir şeyleri yok. Zaten öyle bir dertleri de yok. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar. Biz bu gafillere rağmen ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz.

“BOR KARBÜRÜ ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ”

Türkiye’de içi boş muhalefetin malzemelerinden biri de bor meselesidir. Bor madeninin değeri üzerinden efsaneler üretildi, komplo teorileri geliştirildi. Kimse bu bor nedir, nasıl satılır, nasıl değerlendirilir kafa yorulmadı. Bor meselesi sürekli gündeme getirildi. Türkiye’de bor madenini gerçekten değerlendirecek çalışmaları biz yaptık. Sadece ham madde olarak satılan boru alıp işledik ürüne dönüştürdük. Şimdi de bor karbürü üretimine başlıyoruz. Dünya bor rezervlerinin dörtte üçüne sahibiz.

FİBER HAT KONUSUNDA FİRMALARA SERT UYARI

Fiber hat uzunluğumuz 81 bin kilometreydi bugün 364 bin kilometreyi geçtik. Fiber hat konusunda yavaş gittiğimizi görüyoruz. Firmalarımız bu konuda daha fazla yatırım yapmalı. Aksi takdirde 5G teknolojisini etkin kullanamayız. Fiber hat konusunda engel çıkaranlar, karşısında bizzat şahsımı bulacaklarını bilmeliler.”

Editör: TE Bilisim