Coğrafya öğretmeni Menderes Kılıçarslan, terör örgütü PKK’nın saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi ve toplumsal olaylarda hayatını kaybeden yaklaşık 160 şehide ait üniforma, gömlek, kravat, şapka gibi eşyaların bulunduğu “şehit emanetleri” isimli sergiyi Türkiye’nin farklı illerinde sergiliyor.

Görev yaptığı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir yıl önce “şehitler köşesi” oluşturmak için harekete geçen ve şehit aileleriyle iletişim kuran Kılıçarslan, 5 ay gibi kısa sürede yaklaşık 200 şehidin kıyafetini toplamayı başardı.

FARKLI İLLERDE 8 SERGİ AÇTI

Kıyafet sayısı artınca ailelerin de tavsiyesiyle sergi açmaya karar veren Kılıçarslan, şimdiye kadar farklı illerde 8 sergi açtı.

Kılıçarslan, şehitler köşesi oluşturmak için yola çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 5 ayda kıyafetleri toplamaya başladık. Yaklaşık 200’den fazla kıyafet ve eşyamız var. Şehitlerin eşyalarını valizleri ile gönderen aileler var. Bunlardan birisi de Orgeneral Eşref Bitlis’in emanetleri. Şehit ayrımı olmaması lazım.

Burada 15 Temmuz, terör ve toplumsal olaylardaki şehitleri hiçbir şekilde ayırmadık. Kıyafet göndermek isteyen ailelerle iletişime geçtik ve sergilemeye başladık. Mehmet Selim Kiraz, Fethi Sekin, Yasin Börü, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın, Yasin İke ve Cennet Yiğit gibi isimlerin kıyafetleri var.

Bunun dışında Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal’ın kıyafetleri de sergimizde bulunuyor.”

NASİPSE YURTDIŞINDA DA SERGİ AÇACAK

Projenin ortaya çıkmasının genç nesillere milli bilinç kazandırmak amacı taşıdığına dikkati çeken Kılıçarslan, “Genç nesillere, bu vatan için kendilerini feda etmiş insanların kıyafetlerini görerek, bu vatanın hangi şartlar altında kazanıldığını göstermek ve onlara bu bilinci kazandırmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Ankara, İstanbul ve Sivas’ta da sergi açacağını dile getiren Kılıçarslan, yurtdışından da talepler olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim