WhatsApp’a erişim engeli gelir mi? WhatsApp gizlilik sözleşmesinde son durum ne? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Kullanıcı bilgilerini paylaşma teklifiyle gündeme gelen uygulama hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı. Hakkında başlatılan soruşturmalar sonrasında kullanıcıların yeni uygulama arayışı da sürüyor. Peki, WhatsApp’a erişim engeli gelir mi? WhatsApp gizlilik sözleşmesinde son durum ne? İşte tüm detaylar haberimizde…

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNDE SON DURUM NE?

Anlık mesajlaşma platformu, tüketici sohbetleri söz konusu olduğunda, yani ticari amaçlarla kullanılmayan WhatsApp hesapları için hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor. Ancak, kullanıcılar, bu sözleşmenin hala gri alanlara sahip olması nedeniyle tepki gösteriyor.

Yeni politika, bu yıl 8 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek gibi görünüyor ve tüm iPhone ve Android kullanıcıları, bu değişikliği kendilerine bildiren bir açılır pencere görüyor. WhatsApp, önümüzdeki ay yürürlüğe girdikten sonra uygulamayı kullanmaya devam etmek için kullanıcıların bu şartları kabul etmesi gerektiğini belirtiyor.

WhatsApp ya da herhangi bir resmi kurum tarafından iptale ilişkin doğrulayıcı yönde açıklama yapılmadı. Bu durumda Whatsapp sözleşmesinin şu ana kadar iptal olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, Türkiye Rekabet Kurumu, Whatsapp gizlilik sözleşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

WHATSAPP’A ERİŞİM ENGELİ GELİR Mİ?

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğu durduruldu. Bu durdurma kararı ile WhatsApp, sözleşmeyi kullanıcılara dayatamayacak.

Pazartesi günü benzer bir durdurma kararı için harekete geçen Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp ile veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu açıkladı.

Bugün konu ile ilgili daha detaylı bir açıklama yayınlayan KVKK incelemenin başladığını ve incelemeyi yürütecek kurulun, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021’de konuyu yeniden değerlendireceğini duyurdu.

Peki bundan sonra ne olacak? Mevzuata göre, kurul Facebook’tan söz konusu verilerin nerede saklandığı, ne kadar süre ile saklandığı ve kimler ile paylaşıldığı gibi soruların cevabını isteyecek.

Editör: TE Bilisim