Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinin değerlendirileceği toplantıya katılmak üzere geldiği Erzurum’da, valilik ziyareti sonrası Adalet Sarayı’na gitti. Burada açıklamalarda bulunan Gül, İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan Alevi bir ailenin evinin duvarına yazı yazılıp, çarpı işareti konulmasını kınadı.

“GEREKEN CEZA VERİLECEK”

“Yaşanan, hiçbirimizin kabul edemeyeceği bir eylemdir” diyerek söze başlayan Gül şu ifadeleri kullandı: “Bu olayı şiddetle nefretle kınıyoruz. 26 Kasım itibarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’mız soruşturma açmıştır. Kolluk kuvvetlerimiz de her türlü incelemesini yapmaktadır. Bu işi yapan ya da yaptıran kişi veya kişilerin tespiti yönünde titiz çalışma devam etmektedir. Emniyet güçlerimiz, bu tespiti yaptığında elbette hukuk gereken cezayı verecektir” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİ BOZDURMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin 82 milyon nüfusunun Alevi’siyle Sünni’siyle Türk’üyle Kürt’üyle hep birlikte kardeş olduğunu ifade eden Gül “Hiçbir evimizin huzurunu kimse bozamaz ve hiçbir kimse mezhebinden, inancından, düşüncesinden ya da yaşam tarzından dolayı başka muameleye tabi tutulamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu tür fiillere kaşı gereken her zaman en ağır şekilde elbette karşılığını bulacaktır. O eve yazılan yazı, hepimizin evine yazılan yazıdır. Türkiye, 82 milyon, hepimizin evidir. Alevi, Kürt, Sünni; zengin, fakir herkesin hukuku, hukuk devleti olan ülke, hepimize emanettir. Bu hukuku koruyacağız. Kardeşliğimizi bozdurmayacağız” ifadelerini kullandı.

MEDYA ORGANLARINA “İLAN” MÜJDESİ

Adalet Bakanı Gül, Basın İlan Kurumu tarafından medya organlarına verilen ilanların Yeni Yargı Paketi’nde yapılacak bir düzenleme ile kesileceği yönündeki iddialara ilişkin de konuştu. Gül, pakette söz konusu icra ilanlarıyla ilgili düzenleme olmadığını belirterek, “Gazeteler ve medyanın desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanların erdirilmesiyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil. Elektronik satış usulüyle ilgili düzenlemeler, icrayı kolaylaştıracak birtakım farklı düzenlemeler var.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim