Meteorolojiden gelen son dakika uyarıları doğrultusunda, kuvvetli sağanak yağış ve yoğun kar yağışı beklenen illerde okullar tatil ediliyor. Bugün de Adana ve Kahramanmaraş’ta okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Peki kar yağışı ve kuvvetli sağanak bu illerde ne kadar sürecek? Adana ve Kahramanmaraş’ta bugün okullar tatil mi? 25 Aralık okulların tatil olduğu diğer illere de haberimizden ulaşabilirsiniz.

ADANA VE KAHRAMANMARAŞ’TA OKULLAR TATİL Mİ? 25 ARALIK OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

Adana‘da dün gün boyu etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağış nedeniyle merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir’de eğitim ve öğretime bugün (çarşamba) için eğitime 1 gün daha ara verildi.

Dört ilçenin ardından Tufanbeyli’den de okulların tatil edildiği haberi geldi. Olumsuz hava şartlarına bağlı olarak Tufanbeyli’de okullar tatil edildi.

Kahramanmaraş‘ta da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş-Göksun karayolunda ulaşım sağlanamıyor. Göksun ilçesinde yarın okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Kayseri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarız ve Yahyalı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Hatay‘ın Samandağ ilçesinde, etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle iki okulda eğitime bugün ara verildi.

Samandağ Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilçedeki Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ile Tekebaşı Anaokulu’nda aşırı yağışlardan dolayı bugün eğitime ara verildi.

BUGUN HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege(İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Ağrı, Tunceli, Erzurum ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim