Son dönemde kanallar tarihi dizilere büyük önem vermeye başladı. Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman’dan şimdi Uyanış Büyük Selçuklu projesi televizyon izleyicisi buluşacak. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ilk fragmanın ardından ikinci fragmanı yayınlandı. Akli Film’in yapımcılığını üstlendiği Uyanış: Büyük Selçuklu tanıtım fragmanın yayınlanmasıyla beraber diziyle ilgili bilgiler araştırma konusu oldu. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlıyor? Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları kimler? Bu soruların cevabı haberde..

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları kimler?

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Layla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci yer alacağı öğrenildi. Buğra Gülsoy dizide Sultan Melikşah’ı canlandıracak. Hatice Şendil, Terken Hatunu, Ekin Koç’da Ahmed Sencer karekterini, Kurtlar Vadisi dizisiyle ün yapan ve son olarak da Payitaht Abdulhamit dizisinde yer alan Gürkan Uygun da Büyük Selçuklu dizisinde Hasan Sabbah’ı canlandıracak. İşte Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve karekterleri:

Uyanış: Büyük Selçuklu oyuncu kadrosunda kimler var?

Sevda Erginci – Karekter ismi: Tuna

Leyla Lydia Tuğutlu – Karekter ismi: Elçin

Mehmet Özgür – Karekter ismi: Nizamülmülk

Cemal Toktaş – Karekter ismi: İmam Gazali

Osman Sonant – Karekter ismi: Andreas

İlker Kızmaz – Karekter ismi: Arslantaş

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlayacak?

ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisine rakip olacağı söylenen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi fragmanı hem televizyon hem de sosyal medya üzerinden yayınlanmaya başlandı. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül’de TRT 1 ekranlarında başlıyor.

Editör: TE Bilisim