Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Koronavirüs salgını, dünyanın hakimi olduğuyla böbürlenen Batı’nın aslında ne kadar çaresiz bir durumda bulunduğunu gözler önüne serdi. Ağır sanayi ürünlerinde Asya ülkelerinde aşırı derecede bağımlı hale gelen Avrupa ve ABD’nin yardımında Türkiye ve Çin koştu. Bu durum Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonların da kriz dönemlerinde ne kadar çaresiz kaldıklarını gözler önüne serdi. İşte dünyadaki tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin yanı başındaki Yunanistan’da endişeyle takip ediliyor. Yunan kamuoyunda başlayan “tehdit artıyor” tartışmasında, “Koronavirüs salgını kontrol altına alındıktan sonra Batı ülkeleri ulus devleti ve yerli üretimi güçlendirme çalışmalarına başlayacak. Bu içine kapanma durumu, ülkelerin uluslararası organizasyonlara duyduğu ilgiyi ve verdiği desteği azaltacak” denildi.

ABD VE FRANSA ZORDA

“Türkiye’nin işine yarayan bir düzen geliyor” görüşünde birleşen Yunan haber kaynakları, “Doğu Akdeniz ve Ege’de zor kullanarak etki alanını artırmaya çalışan, sürekli olarak sınır ihlalleri yapan Türkler’in karşısında Avrupa Birliği duruyordu. ABD ve Fransa, Ankara’nın saldırgan hedeflerini engellemek için bize en çok destek veren ülkelerdi. Ancak mevcut durumda ABD’de on binlerce kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Fransa’da da durum böyle. Böyle giderse Türkler’in karşısında yanımızda duracak bir güç kalmayacak” endişesini paylaştı.

Ege ve Doğu Akdeniz’de egemenlik sahasını 12 mile çıkartarak Türkiye’yi oyun dışı bırakmak isteyen, bu oldubitti siyasetine karşı çıkan Ankara’yı da provokatörlükle suçlayan, planlarını Avrupa Birliği zoruyla kabul ettirmek

isteyen Atina’da sinirler bozuk.

Suçlu yine Ankara oldu

Öte yandan Avusturya’nın Der Standard gazetesine mülakat veren Göçmen ve İltica İşleri Bakanlığı Yardımcısı Yorgos Kumuçakos, Türkiye’yi hedef gösterdi. Salgın bittikten sonra Türkiye’nin göçmen ve mültecileri Yunan sınırlarına göndermeyi devam edeceğini öne süren Kumuçakos, “Yeni göç dalgalarını önlemek için her türlü önlemi aldık. Eğer Türkiye’nin zorba planlarına boyun eğersek bu defa üste çıkacaklar, bizimle müzakere etmek için ortam oluşacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim