Ispanaklı Spagetti Kek Tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Ispanaklı Spagetti Kek yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 26 Eylül 2020 Cumartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Ispanaklı Spagetti Kek Tarifi! Malzeme listesi ve Ispanaklı Spagetti Kek nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Ispanaklı Spagetti Kek Tarifi 

Ispanaklı Spagetti Kek Tarifi için gerekli olan malzemeler;

300 gr. haşlanmış spagetti

Birkaç kaşık zeytinyağı

2 adet ufak doğranmış kırmızı soğan

4 diş sarımsak

Yarım kilo ıspanak

Tuz

Karabiber

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

200 ml. krema

Tabanı ve Kapağı için Malzemeler 4 adet rendelenmiş patates

Tuz

Tereyağı

Üzeri için Malzemeler

Lor peyniri

Taze kekik

Ispanaklı Spagetti Kek nasıl yapılır?

Makarna tarifleri arasında sevilen tüketilen Ispanaklı Spagetti Kek hazırlarken öncelikle patateslerin kabuğunu soyun ve rendeden geçirin. Tavaya tereyağını alın ve eritin. Üzerine rendelediğiniz patatesleri yayın ve önlü arkalı güzelce pişirin.

Diğer yandan bir tencerede makarnaları haşlayın ve süzün. Aynı tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın ve ısıtın. Soğan ve sarımsakları tencereye ekleyin ve hafif kavurun. Ardından yıkadığınız ve ince doğradığınız ıspanakları tencereye ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Soğan, sarımsak ve ıspanaklar iyice sotelenince makarnayı tencereye alın, içerisine rendelediğiniz kaşar peyniri ve kremayı ekleyin ve iyice harmanlayın.

Hazırladığınız tabanı cam fırın kabınızın içerisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız makarnayı ve patates kapağını yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan makarnanızın üzerine sıkma torbasının yıldız ucuyla lor peyniri sıkın.

Üzerini taze kekiklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim