Yunanistan’da yayın yapan Thema News adlı internet sitesinin, 31 Mart’ta çalarak ‘kazandıkları’ İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) seçimlerinin ardından CHP-İP ve HDP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘zafer’ini “İstanbul’u Fetheden Rum” ifadeleriyle kutlamıştı.

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA SORU!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun bir programda yaptığı konuşmada Yunan haber sitesinin CHP-İP ve HDP’nin adayı İmamoğlu’nu manşet yaparak kullandığı skandal ifadelere değinerek, “Ne dedi Yunan medyası; ‘İstanbul’u Yunan kazandı’, CHP’nin adayı nereli? Nasıl oldu da Yunan medyası ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ dedi bir ses çıkmadı?” ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU YANIT VERDİ

CHP’li İmamoğlu ise bu iddialara CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge adlı programda yanıt vermekten kaçındı. Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun sorusuna, “Uydurma bir internet sitesi. Uydurma bir yerel gazete. Uydurma. Aratsaydınız keşke” ifadeleriyle yanıt verdi.

“İstanbul’u Fetheden Rum”başlıklı skandal haber.

YARKADAŞ ‘KÜNYESİ YOK’ DEDİ

Söz konusu haber sitesinin Yunanistan’da en çok ziyaret edilen internet siteleri arasından 17. Sırada yer aldığı ve CHP’li Barış Yarkadaş’ın, “Sitede, e-mail adresi, telefon numarası ve künye yok! Sahibinin kim olduğuna dair bir bilgi de…” iddialarının aksine site gayet resmi ve faal.

“HEP BİRLİKTE GÖRMÜŞ OLDUK”

İmamoğlu’nun programda yaptığı açıklamalarda Göksu’yu hedef almasına ilişkin Esenler Belediye Başkanı şu ifadelerle yanıt verdi:

“CHP adayının hakkımdaki sözleri için tek söyleyeceğim, kabalık, zayıf kişiliklerin güç taklididir. Taklidin eninde sonunda varacağı noktayı da tüm Türkiye dün gece hep birlikte görmüş olduk.”

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun sorusuna yanıt vermekten imtina eden İmamoğlu’ndan seçmen yanıt bekliyor…

CHP-İP ve HDP’nin adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Yaşam Vadisi olarak adlandırılan parkın ortasına, “Türk Ordusu Kıbrıs’a geldiğinde kurtaracak tek bir Türk bile bulamayacaktır” diyen Rum Başpiskopos Makarios’un heykelini dikmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açılışına katıldığı heykel, vatanperver milliyetçi gençler tarafından imha edilmişti.

Editör: TE Bilisim