Doğa Koleji’ndeki muamma devam ediyor. Öğrenci, öğretmen ve veliler durumdan oldukça şikayetçi. Doğa Koleji mağdurları son gelişmeleri yakından takip ediyor. Konuyla ilgili en son İTÜ’den Doğa Koleji açıklaması geldi! Peki, Doğa Koleji’nde son durum nedir? Doğa Koleji ile son gelişmeler haberimizin detayında…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Doğa Koleji ile ilgili açıklaması şöyle:

“Süreci hassasiyetle değerlendiriyoruz. Özel okul temsilcileriyle de toplantılar yapıyoruz. MEB’in görevi kurum açma şartının kaybolması durumunda faaliyeti sonlandırıp öğrencileri başka okullara kaydetmektir. Satış sürecini devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Ekonomik tablonun büyüklüğü bu sürecin uzamasına yol açıyor. Taraflarla temas halindeyiz. Çok yakın bir süre içinde satışla ilgili bir çözümün ortaya çıkması için gereken tedbirleri alıyoruz. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir yönde gerçekleşmesi. Kamu kaynaklarıyla bir çözüm planımız olmadığını söylemek isterim”

İTÜ’den Doğa Koleji açıklaması!

İTÜ’den yapılan açıklamada ise, “İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir.” denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İTÜ Vakfının Doğa Koleji ile ilgili müzakerelerinin olumlu yönde devam ettiğini bildirdi.

Üniversitenin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün kamuoyuna farklı kaynaklardan yansıyan haberler dolayısıyla bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, kamuoyu bilgilendirmesinin ise en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim