“World Cleanup Day” olarak bilinen ’21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde doğaya atılmış atıklar, gönüllülerce düzenlenen çeşitli etkinliklerle temizleniyor. Bu etkinlikler dünya genelinde ‘Let’s Do It! Foundation’ tarafından organize edilirken, Türkiye’de ise Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl Dünya Temizlik Günü’nde 157 ülkede 18 milyonu aşkın gönüllüyle ele le vererek ‘Büyük Dünya Temizliği’ organizasyonunu gerçekleşiyor. THY Teknik AŞ çalışanları da doğayı temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bu önemli etkinliğe katılım sağladı.

THY Teknik A.Ş. Sosyal Sorumluluk Ekibi TFG ((Technic For Good) üyeleri ve Let’s Do It katılımcıları 21 Eylül’de Pendik Belediyesi eşliğinde Ömerli Barajı çevresinin Kurtdoğmuş sınırlarını temizledi. Dünyayı temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla organizasyona çok sayıda gönüllü katıldı.

Etkinliğe katılan THY Teknik A.Ş. Çevre Yönetimi Şefi Mustafa Pekçetin de “Kirletmek dee temizlemek de bizim elimizde! Bugün farkındalık günü ama biz 10 binden fazla çalışanı olan bir aile olarak her gün farkında olmaya, sıfır atık prensibini işyeri dışında da tüm hayatımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Çevre bize dedelerimizden temiz olarak emanet geldi. Biz de torunlarımıza temiz olarak miras bırakmak zorundayız, o yüzden bugün buradayız.” dedi.

Editör: TE Bilisim