Kolay yemek tarifleri arayışında olanların sofralarını şenlendirecek gastronominin başkenti Gaziantep mutfağından muhteşem bir lezzet; Simit Kebabı Tarifi!.. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (21 Haziran 2020 Pazar); Simit Kebabı Tarifi‘nin malzeme listesi, yapılışı ve püf noktaları haberin detayında!..

Bugün akşama ne pişirsem; Simit Kebabı Tarifi!

1 saatte hazırlanabilecek 5 kişilik Simit Kebabı Tarifi için gerekli malzemeler;

500 gr kıyma

1 çay bardağı çiğ köftelik (Simit) ince bulgur

1 çay bardağı ılık su

5 diş ezilmiş sarımsak

1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kimyon,

Kuru nane,

Karabiber

Pul biber

2 çay kaşığı tuz

Sunum tavsiyesi

Lavaş ekmeği

1-2 yemek kaşığı labne peyniri

15-20 adet közde pişmiş arpacık soğan

İri kıyılmış maydanoz

Simit Kebabı nasıl yapılır?

Simit Kebabı Tarifi yapılışı için öncelikle ince bulguru bir kaba alın ve üzerine ılık suyu gezdirip 20 dakika bekletin. Kıymayı, baharatları ve kıyılmış sarımsakları ekleyerek güzelce yoğurun. Elinizi hafifçe yağlayın. Kıymayı iri parçalar halinde alıp, orta boy şişlere geçirin. Düzgünce şekil verin. Şişe geçirdiğiniz kebabı ızgarada pişirin.

Dilerseniz lavaş ekmeğinin üzerine ince tabaka halinde labne peyniri sürün, közlenmiş soğan ile maydanoz karışımından serpin, en son pişirdiğiniz simit kebabını yerleştirin.

Rulo yapıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim