Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Gaziantep’te 300 fabrikayı toplu açılış töreniyle faaliyete geçirdi. Yüzlerce aileye ekmek kapısı olacak tesislere, milyonlarca yatırım yapıldı. Ancak CHP’li Özgür Özel, yeni bir provokasyona imza atarak fabrikaların açılışıyla ilgili yalan yanlış iddialarda bulundu.

“DEVLET MİLLETE YALAN SÖYLÜYOR”

CHP’li Özgür Özel geçtiğimiz gülerde Gaziantep’te 300 fabrikanın toplu açılış törenini eleştirerek, “Devletin tepesinin millete attığı en büyük yalan bu” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Özel, “Açılan fabrika sayısı 300 deniliyor. Devletin tepesinin millete attığı en büyük yalan bu. 120’si teşvik kredisi kullanarak fabrikasını başka sanayi bölgesine taşımış. Sanayi sitesindeki lokantanın adı bile listede. İstihdam her gün düşüyor. Fabrikalar açılsa düşer mi?” demişti.

“170 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI”

CHP’li Özel’e en güzel cevap Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Varank, “Lokanta, eczane ve market dediğiniz o üç yatırım burada. Yalnızca bu 3 tesiste 55 bin metrekare kapalı alan, 170 milyon lira yatırım ve 444 istihdam var. Türk sanayicisine, girişimcisine bu kadar yabancı olan bir ana muhalefet partisinin yatırımdan anladığı en fazla heykel olabilir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim