Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Son üç ayda dünyada yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle yaşanan olağanüstü dönemin ardından başlayan normalleşme ile birlikte Türkiye’nin küresel eğitim ağını kuran Türkiye Maarif Vakfı okulları, birer birer örgün öğretime dönüyor. Yaz döneminde eğitimin devam ettiği Avustralya’da öğrenciler ve öğretmenler yeni kampüslerinde buluştu. Okul bahçesinde düzenlenen törende, başta öğrenciler olmak üzere, törene katılanlar okula dönüşün sevincini yansıttı.

RENKLERİN BULUŞMASI

Avustralya’nın Sydney kentinde kiralık bir okulda 2019 yılında eğitim ve öğretime başlayan Avustralya Uluslararası Maarif Okulları uzun resmi süreçlerden sonra 2016 yılında Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınan Auburn’daki kendi kampüsüne taşındı. Türkiye Maarif Vakfı Avustralya Ülke Temsilcisi Necmi Uzun, Avustralya’da okulun kendi kampüsüne taşınacağını açıklanması ile birlikte velilerden çocuklarını okula kaydettirmek için çok sayıda talep geldiğini anlatırken, “Okula sadece Türk toplumundan değil, çok farklı etnik kökene sahip ailelerden talep geliyor. 11 farklı milletten öğrenciler eğitim görüyor. Avustralya Uluslararası Maarif Okulları Avustralya’da kendi alanında tek ve özgün bir eğitim veriyor. Avustralya müfredatının yanı sıra ağırlıklı olarak Türk kültürü ve Türk dili başta olmak üzere hem akademik hem de sosyal açıdan öğrencilerini yeteneklerine göre yetiştiren ve her alanda çok nitelikli eğitim veren iki dilli bir okul.” değerlendirmesini yaptı.

BİLİM SINIFLARINDAN TİYATROYA

Güçlü bir Türk nüfus varlığın ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Avustralya’da kolektif bir çalışma ile yapılacak yeni yatırımlarla ilgili bilgi veren Necmi Uzun, “İçinde kütüphanesi, spor salonları ve kültür merkezleri ile topluma muhteşem bir tesis kazandıracağız. Anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitim veren 750 öğrenci kapasitesine ulaşacak.” diye konuştu. Ülkenin en modern okulları arasında yer alan Maarif okullarında, 24 öğrenci ile sınırlandırılmış sınıfl arda eğitim gören öğrencilere için bilgisayar kullanmayı öğrendikleri, aynı zamanda dijital kütüphane işlevi gören, online kitap okuyarak dinleyebilecekleri bilgisayar ve bilim sınıfl arı yer alıyor. Tiyatro salonu, zenginleştirilmiş kütüphane, yemekhane, hemşire odası ve görsel sanatlar sınıfl arın bulunduğu okulda ayrıca, öğrencilerin zekalarının ve stratejik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine dönük düşünme becerileri atölyelerinde dersler veriliyor.

Editör: TE Bilisim