Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın yeni binası Kale’nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin ve dünyanın kritik süreç eşiğinde olduğuna dikkat çekerek, “MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor. Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık, değişken tablo karşısında elimiz, kolumuz bağlı duramayız” ifadelerini kullandı.

MİT’in son dönemde terör örgütü PKK’nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak’taki operasyonlarda gösterdiği başarıyı anlatıp, “Kendini en güvende hissettikleri yerleri, örgütün adeta başına geçirdik. Doğu Akdeniz’de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, geleceğimiz için hayati öneme sahiptir” değerlendirmesinde bulundu.

GERÇEĞE UYGUN GELİŞTİRMELİYİZ”

MİT’in, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesi olayının aydınlatılmasında büyük emekleri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında teşkilatımızın oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir. Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan MİT’in, sınır ötesi harekâtlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği var” dedi. Erdoğan, MİT’in şimdi de Libya’da üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, “Aynı şekilde MİT, Libya’da da vazifesini yapıyor. Başarılı çalışmalarını görünce biz de teşkilata olan desteğimizi artırdık” şeklinde konuştu. Erdoğan son olarak, “İstihbaratımızı gerçeğe uygun şekilde geliştirmemiz şarttır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim