Türk futbol tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin daha eşiğine geldik. Son yıllarda ciddi bir düşüş yaşayan ve son Dünya Kupası’na katılım şansını elde edemeyen Türkiye 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) finallerinin kapısını aralamış durumda. A Milli Futbol Takımımız elemelerde mücadele ettiği H grubunda son iki maç öncesi lider durumda bulunuyor. Ve bu maçlardan ilkinde bugün İzlanda’yı Türk Telekom Stadı’nda saat 20.00’de konuk edecek.

Türkiye-İzlanda maçı öncesi heyecan zirveye ulaşırken gözler puan hesaplamalarına çevrildi. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar ya da A Milli Takım lider olarak gruptan nasıl çıkar? Türkiye EURO 2020 eleme grubu puan durumu ne? İşte Türk futbolvseverlerin merak ettiği bu ve bunun gibi soruların cevapları haberimizde.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Fransa deplasmanından 1 puanla dönen Türkiye, 19 puanla zirvedeki yerini korudu. Milliler bir sonraki maçta İzlanda ile berabere kalması halinde, son maçta Andorra’ya kaybetse bile ikinci olarak finallere gitmeyi garantileyecek. İzlanda’ya kaybedersek, Andorra karşısında kazanmamız halinde yine ikinci olarak EURO 2020 finallerinin yolunu tutmayı başaracağız.

Türkiye her iki maçını kazanması durumunda diğer rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın grubundan lider olarak çıkacak. Liderlik için Türkiye dışında grupta şansı bulunan diğer takımlar ise Fransa ve İzlanda. Türkiye bugün İzlanda’ya yenilmezse rakibinin gruptan çıkma şansını da bitirecek. Türkiye’nin bugün puan yaşayacağı olası puan kaybında liderlik için Fransa’nın içeride Moldova ardından deplasmanda Arnavutluk ile oynayacağı son iki maçın sonucu önem kazanacak.

TÜRKİYE EURO 2020 ELEME GRUBU PUAN DURUMU

1- TÜRKİYE / 19 puan

2- Fransa / 19 puan

3- İzlanda / 15 puan

4- Arnavutluk / 12 puan

5- Andorra / 3 puan

6- Moldova / 3 puan

A MİLLİ TAKIMIMIZIN FİKSTÜRÜ

Arnavutluk-TÜRKİYE: 0-2

TÜRKİYE-Moldova: 4-0

TÜRKİYE-Fransa: 2-0

İzlanda-TÜRKİYE: 2-1

TÜRKİYE-Andorra: 1-0

Moldova-TÜRKİYE: 0-4

TÜRKİYE-Arnavutluk: 1-0

Fransa-TÜRKİYE: 1-1

BUGÜN: TÜRKİYE-İzlanda

17 KASIM: Andorra-TÜRKİYE

Editör: TE Bilisim