Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, terör örgütü PKK ile narkotik madde üretimi ve satışı yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, saklanan narkotik madde ve bunları gizleyenleri adalete teslim etmek amacıyla Lice ilçesinin Bağlan ve Kabakaya kırsal mahallelerinde gerçekleştirilen “Şehit Jandarma Er Muammer Gür Narkoterör Operasyonu”, başarıyla tamamlandı.

Operasyonda, önceden tespiti yapılan 89 farklı noktada 7 milyon 571 bin 62 kök Hint keneviri, arazide çalılar arasına gizlenmiş poşetler ve çuvallar içerisinde 1 ton 600 kilogram narkotik madde, kenevirleri sulamak amacıyla tarlalara kurulu şekilde tespit edilen 8 bin 400 metre uzunluğundaki su hortumu ve borusu ile 6 su motoru bulundu.

KENEVİRİ SULAMAK İÇİN YAPAY HAVUZ 

Bölgede ayrıca tarlaya ekili keneviri sulamak amacıyla kazılan çukura yerleştirilen naylon örtüyle oluşturulmuş yapay sulama havuzu da ortaya çıkarıldı.

Açıklamada, “Lice ilçesinde ele geçirilen kenevir, son 4 yıl içerisinde ülke genelinde tek seferde yakalanan en büyük miktar oldu. narkotik maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur.” denildi.

ELİNDEKİ MADDEYİ YERE ATTI

Öte yandan, Bağlan Mahallesi’nde yapılan aramada, güvenlik güçlerinin geldiğini fark ederek elindeki narkotik maddeyi yere atıp kaçmaya çalışan bir kişi yakalandı.

Editör: TE Bilisim