Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa Futbol Şampiyonası da (EURO 2020) dahil olmak üzere yerel ve uluslararası organizasyonların iptalini görüşmek için 55 üye federasyonu 17 Mart’taki toplantıya davet etti.

TELEKONFERANSLA GÖRÜŞÜLECEK

UEFA’ya üye 55 ülkenin temsilcileri, toplantıya telekonferans sistemiyle katılacak. UEFA, gerekli kararların bu zirvenin ardından alınacağını açıkladı.

Koronavirüs salgınının Avrupa Kıtası’nı etkisi altına almasının ardından birçok ülkede çok sayıda spor organizasyonu iptal edilmişti. Bazı spor faaliyetlerinin ise seyircisiz oynanması kararlaştırılmıştı.

EURO2020 MAÇLARI 12 FARKLI ÜLKEDE OYNANACAK

EURO 2020, 12 ülkenin ortak ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu, turnuvanın bu anlamda farklı bir yere sahip olmasını sağlıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeler İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya ve Romanya olarak belirlenmişti.

A Milli Takımımızın da katılım hakkı kazandığı Euro2020 finallerinin açılış maçı İtalya’nın başkenti Roma’da, yarı finaller ve final ise İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanacak. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen icra kurulu toplantısı sonucu Brüksel, stadının inşa sürecinde yaşanan gecikmeler yüzünden Euro 2020’nin ev sahibi kentleri arasından çıkarılmıştı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim