Furkan Vakfı soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan vakıf kurucusu Alpaslan Kuytul’a tahliye kararı mı verildi? 30 Ocak Salı günü gerçekleştirilen operasyonla vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ve yönetici ile sorumluların aralarında da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı. Bugüne dek yargılanmasına tutuklu devam edilen Alpaslan Kuytul hakkında bugün hangi karar verildi? Alpaslan Kuytul tahliye mi edildi? Alpaslan Kuytul kimdir?.. Detaylar haberimizde!..

Alpaslan Kuytul tahliye mi edildi?

Tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle uzunca bir süredir Bolu Cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul, bugün mahkemeye çıkarıldı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul için mahkeme tarafından tahliye kararı verdiği öğrenildi.

Konuya ilişkin olarak Alparslan Kuytul’un sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan bir paylaşımda “Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında tahliye kararı verildi!” ifadeleri kullanıldı.

Alpaslan Kuytul kimdir?

20 Ağustos 1965 Adana doğumlu olan Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı’nın başkanıdır. 1980’lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurdu.

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana’nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde Dünya’ya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu.

1997 yılında Ezher Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurmuştur. Kuytul’un kendisine ait İnternet üzerinden yayın yapan bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi’nin başyazarlığını yapıyordu.

Alpaslan Kuytul neden gözaltına alındı?

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul’un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alınmıştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, “kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma başlatmıştı.

Editör: TE Bilisim