Japon otomotiv devi Toyota’nın ülkemizde ürettiği modellerden birisi olan C-HR Hybrid yenilendi. Tasarım ve teknik altyapı tarafında önemli iyileştirmeler alan otomobil, selefine kıyasla çok daha iddialı bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Benzinli ve hibrit olmak üzere iki ayrı motora sahip olan Toyota C-HR, yeni yüzüyle karşımıza çıktı. Üretimi ülkemizde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en çok satan hibrit motorlu otomobili olarak bilinen C-HR, yeni versiyonunda 2.0 litrelik bir ünite opsiyonu sunacak.

Halihazırda 1.8 litrelik bir hibrit motora sahip olan popüler crossover, devlet teşviki sayesinde ülkemizde indirimli olarak satılıyordu. Motor hacminin artırılmasının bu durumu etkileyip etkilemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Yeni C-HR’ın 2.0 litrelik motoru 184 beygir gücüne sahip olacak. Tasarım anlamında da önemli iyileştirmeler alan araç, LED teknolojisine sahip farlarla geliyor. Ayrıca ön tampona yapılan makyaj da otomobile çok daha sportif bir duruş kazandırmış.

Üretilecek olan yeni modelde, Apple CarPlay ve Android Auto hizmetlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Her iki servis de, akıllı telefonunuzda yapmak istediğiniz işlemleri gerçekleştirmenize yardımcı oluyor ve bunları doğrudan aracınızın yerleşik ekranında gösteriyor. Böylece yol tarifi almaktan arama yapmaya, mesaj alıp göndermekten müzik dinlemeye kadar pek çok şeyi yapabiliyorsunuz.

Türkiye’de üretilip ve Türkiye’de en çok satan hibrit motorlu otomobili olan Toyota C-HR,  yaklaşık 50 farklı ülkeye ihraç ediliyor. Japon devi ayrıca  Verso ve Corolla modellerinin üretimini de Türkiye’de gerçekleştiriyor. Avrupa’daki üretiminin yüzde 35’ini ülkemizde yapan Toyota, Türkiye’de yılda yaklaşık 300 bin adet otomobil üretiyor.

Editör: TE Bilisim