Hatay yöresine özgü patates köftesi ve Arap kebabı bugün Gelinim Mutfakta yarışmacılarının büyük sınavı oldu. En güzel şekilde hazırlayıp kayınvalidelerin beğenisine sunacakları Arap kebabı ve patates köftesi tarifi için kolları sıvayan gelinlerin yarışı izleyenler tarafından keyifle takip ediliyor. Seyirciler Gelinim Mutfakta yemek tarifleri arasında en dikkat çeken özel lezzetlerden biri olan Arap kebabı ve patates köftesinin yapılışını, malzeme listesini merak ediyor. İşte Arap kebabı ve patates köftesi tarifi! Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi nasıl yapılır? Bilgiler haberde.

Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi tarifi!

hatay’ın meşhur lezzetlerinden Arap kebabı ve patates köftesi tarifine geçmeden önce malzeme listesine bir göz atalım. İşte patates köftesi ve Arap kebabı için gereken malzemeler!..

Arap kebabı kıymalı harcı için gerekli malzemeler;

Yarım kilo dana kıyma

2 adet soğan

7-8 adet acı sivri biber

2 adet domates

1 demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Patates köftesi için gerekli malzemeler;

4 adet patates

4 su bardağı ince bulgur

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kaya tuzu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Arap kebabı ve patates köftesinin yapılışı

Patates köftesiyle birlikte sunulan Arap kebabı tarifinin yapılışına geçerken öncelikle patatesler haşlanır ve havanda dövülerek iyice ezilir. Bulgur yıkanır ve ıslağı ile kabarması için 5-6 dakika dinlendirilir. Kıyma tereyağında kavrulur. Soğanlar doğranır ve kıymayla beraber kavurmaya devam edilir. İçerisine doğranmış biberler, domatesler, tuz, karabiber ve en son maydanoz eklenir ve ocaktan alınır. Kabaran bulgurun içine soğan rendelenir. Salçalar ve baharatları da eklendikten sonra iyice yoğurulur.  En son ezilen patatesler de ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Köfteden parçalar koparılarak çiğ köfte gibi şekillendirilir. Patates köftesi hazırlanan kıymalı harcı ile beraber servis edilir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim