Milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda birinci olan 18 yaşındaki milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu ile The Marmara Pera Otel’de basın toplantısı düzenledi.

“ALLAH, İKİ DİLEĞİMİ DE NASİP ETTİ”

Kenan Sofuoğlu, zor bir sezon geçirdiğini dile getirerek, dünya şampiyonluğundan daha çok Toprak’ı Avrupa Superstock’ta yarıştırmayı istediğini ve bu hayalini gerçekleştirdiğini kaydetti. Avrupa’nın 18 yaşındaki Türk sporcuyu konuştuğunu söyleyen Sofuoğlu, “İlk hayalim Toprak’ı şampiyon yapmak, sonraki hayalim dünya şampiyonluğuydu. Allah ikisini de nasip etti” dedi.

Takımca sezona çok iyi hazırlandıklarını ve çok iyi imkanlarda yarıştıklarını belirten Sofuoğlu, en iyi imkanlarda yarışan sporculardan biri olduğunu ve bunun da devlet desteğiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Kenan Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sezon Allah bize baba olmayı nasip etti. Onun vermiş olduğu moralle Tayland’da ikinci oldum. İspanya yarışı Aragon’u ve Hollanda’yı kazandık. Moral motivasyon, her şey dört dörtlüktü. Bunların mutluluğunu yaşarken, hiç ummadığımız bir şekilde Türkiye’ye gelir gelmez bebeğimiz beyin kanaması geçirdi. Cumhurbaşkanım bize sahip çıktı. Bu dönemde yarışlarım devam etti. Yarışlara çıkmam gerekiyordu. Çocuğunuz komada, her an kaybedebilirsiniz öte yandan da devletin bu kadar desteğiyle onların senden beklediği başarıyla oğlumun yanında durmak gibi bir lüksüm de yoktu. Gitmek zorundaydım. Üç aylık çabanın ardından Malezya’ya gitmeden önce Hamza’yı kaybettik.”

“BİZ VAZGEÇMEDİK SEN DE VAZGEÇME”

“Hamza hastanedeyken ben hiç sporcu gibi yaşamıyordum zaten” diyen Sofuoğlu, şunları kaydetti:

“Antrenman yapma fırsatım yoktu. Rabbim de işimi rast getiriyordu ama şampiyonada iyi durumda değildim. Sezonun başında yakaladığım puan farkını artık kaybetmiştim. Şampiyonluk çok zor gözüküyordu. Menajerim, ‘Biz vazgeçmedik sen de vazgeçme, sana inanıyoruz’ dediğinde mücadeleden vazgeçmedim. Hamza’yı kaybettikten sonra 1,5 ay hiç durmadan antrenman yaptım. İspanya yarışını kazanmak bizim için bir anahtardı. Anahtarı elimize almıştık. Çok şükür İspanya yarışını kazandık. Fransa tabii kolay geçmedi. Pistler kaygandı, herkes kaza yaptı ama birinin düşmemesi gerekiyordu, düşersem şampiyonluk gidecekti. Fransa’da da ikinci bitirerek, şampiyonluğa ulaştık.”

“BUNU AĞABEYİNİZ SAYESİNDE ALDIM’ DİYECEĞİM”

Bu şampiyonluğun kendisi için çok zor olduğunu söyleyen başarılı sporcu, “Belki parkur açısından en zoru değildi ama hayat açısından en zor şampiyonayı yaşadım. En çok çalışmam gereken dönemde, çaresizce hastanede bekleyiş içindeydim. Mücadeleden vazgeçmedik ve Rabbim de hayallerimi gerçekleştirdi. Bu kupanın üzerinde Hamza Sofuoğlu yazmasını istiyordum ve bunu ileride çocuklarımız olursa ‘Bunu ağabeyiniz sayesinde aldım’ diyecektim. Rabbim de nasip etti. Kupanın üstüne inşallah Hamza’nın ismini yazdıracağım. Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa, en değerli kupam olacak. Bundan sonra şampiyonluk olur mu bilmem ama hayatta en çok istediğim şampiyonluktu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim