Yenikapı-Yeşilköy Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı metro hattında bazı teknik arızalar meydana geldiği Metro İstanbul tarafından bildirildi. Yaşanan arızalar nedeniyle Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında seferler durdur. Arıza sebebiyle bazı duraklarda yoğunluk yaşanırken, Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında İETT otobüsleri ile ring seferi yapılıyor. Metrodaki teknik arıza henüz giderilemediği duyuruldu.

Metro İstanbul’dan yapılan resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “M1AYenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında teknik bir arıza nedeniyle Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında sefer yapılamamaktadır. Sefer yapılamayan Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında İETT otobüsleri ile ring seferi yapılmaktadır.”

METROLARIN ARDINDAN METROBÜSLER DE ARIZALANDI

Bir diğer yoğunluk yaşanan yer ise Florya metrobüs durağı. Arızalanan metrobüs izdihama neden olurken, arızalı metrobüs sebebiyle yolda uzun metrobüs kuyrukları oluştu.  Seferler bir süre yapılamadığı bildirildi.

Öte yandan “Florya Metrobüs” durağı yakınında da Zincirlikuyu istikametine giden bir metrobüs arızalandı. Arızalı metrobüs nedeniyle seferler her iki istikamette de yaklaşık 10 dakika aksamaya neden oldu. Duraklarda ve metrobüs güzergahında kalabalıklar oluşurken, meydana gelen arıza yolda uzun metrobüs kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Editör: TE Bilisim