İçişleri Bakanlığı Sakarya’da dün 4 kişinin vefatına 114 kişinin yaralanmasına sebep olan fabrika patlamasına ilişkin soruşturma başlattı.

İdari soruşturma kapsamda, bakanlık tarafından bir mülkiye başmüfettişi, bir polis başmüfettişi ve bir jandarma müfettişi görevlendirildi.

Sakarya’da patlamanın olduğu alandaki hasar havadan görüntülendi

Gündem

Habere Git

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sakarya Hendek’te Havai Fişek Fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca bir Mülkiye Başmüfettişi, bir Polis Başmüfettişi, bir Jandarma Müfettişi görevlendirilmiştir.”

TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta, kentin birçok noktasından duyulan patlamanın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’un talimatları doğrultusunda başlatılan soruşturma devam ediyor.

Başsavcı Dursun’un koordinesinde Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çok yönlü olarak titizlikle ele alınıyor. Soruşturma için görevlendirilen savcılar, patlamanın nedenine ilişkin detaylı teknik inceleme yapıyor.

3 KİŞİYE GÖZALTI KARARI 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle sürdürülüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında sorumlu müdür ile 2 ustabaşı gözaltına alındı.

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında dün saat 11.15’te meydana gelen patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.
Editör: TE Bilisim