Engelli memur alımı ne zaman, tarih belli oldu mu 2021? Engelli memur alımı şartları nelerdir? Hem sınavsız hem de sınavlı olarak her yıl binlerce engelli vatandaş devletin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma imkanı yakalıyor. Engelli vatandaşın devlet kadrosuna girebilmesi için belli şartlara uyması gerekiyor. Alınacak olan personel e-KPSS puanı yeterlilik belgesi, sertifika, cinsiyet ve eğitim duruma ilişkin koşullar alım esnasında önem arz ediyor. Peki, Engelli memur alımı ne zaman, tarih belli oldu mu 2021? Engelli memur alımı şartları nelerdir?

Engelli memur alımı ne zaman, tarih belli oldu mu 2021? Engelli memur alımı şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt açıklamasına göre EKPSS tercihleri ile 3 bin memur alımı gerçekleşecek. Alımlar için ilanlarda lise, ön lisans ve lisans mezunları için kadrolar olacak.

EKPSS memur alım tarihleri için net tarih verilmiş olmasa da, alımlara Ocak ayı içerisinde başlanacağı yine Çalışma Bakanı Selçuk tarafından ifade edildi.

EKPSS kura tercih tarihleri ise henüz belli değil. Kuraya İlkokul/ortaokul/İlköğretim/özel eğitim iş uygulama merkez veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarih itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar müracaat edebiliyor. Kuraya başvuran adaylar tercih kılavuzuna göre tercihler doğrultusunda yerleştirme işlemine tabi olacak. EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerli. Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları 2 yılda bir alınırken, kura kaydı yaptıran adaylar, 4 yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvuruda bulunabiliyorlar.

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI

EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim, 2.Önlisans, 3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul, 2.Ortaokul, 3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu, mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

** Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar artırımlı olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

**** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59’a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

*** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanabilecektir.

Editör: TE Bilisim