Kolesterolün doğal tedavi yöntemleri, evde uygulayarak kolesterolün düşmesini sağlayabileceğiniz yöntemlerdir. Kolesterol tedavisi için beslenme düzeninizde değişiklikler yapmanız gerekebilmektedir. Bu süreçte tercih edeceğiniz bazı kürler ile kolesterol seviyesi düşürülebilmektedir. Bu kapsamda tercih edebileceğiniz evde tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

Maydanoz kürü Yeşil mercimek kürü Keten tohumu yağı Bitki çayı karışımı

Kolesterol Neden Yükselir?

Kolesterol yükselmesinin nedenleri incelendiğinde iki farklı neden bulunmaktadır. Bu nedenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Vücuda alınan kolesterol miktarının yüksek olması : Kolesterol özellikle hayvansal kaynaklı besinlerden alınmaktadır. Bu besinlerin aşırı tüketilmesi kolesterolün yükselmesine neden olabilmektedir. Bunun yanında trans yağ içeren besinlerin sık tüketilmesi de yüksek kolesterole neden olabilmektedir. Kolesterol üretiminin fazla olması : Vücuttaki kolesterol üretiminin fazla olması, yüksek kolesterole neden olabilmektedir. Özellikle fazla kilo veya genetik faktörler bu duruma neden olabilmektedir.

Kolesterol Belirtileri Nelerdir?

Kolesterol belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Yüz bölgesinde sarı yağ bezelerinin oluşması Göğüs ağrısı Halsizlik hissi Bacaklarda uyuşma Baş dönmesi Cildin solgun gözükmesi Nefes darlığı Cilt lekelenmeleri Yaraların geç iyileşmesi

Kalp hastalığı için doğal veya tamamlayıcı tedaviler genellikle kolesterol seviyelerini kontrol etmeyi, kan basıncını düşürmeyi ve kalp sağlığını iyileştirmeyi amaçlar.

Tipik olarak, bu tür tedavilerle ilgili araştırmalar, geleneksel tıbbi tedavilerle karşılaştırıldığında sınırlıdır.

Çok az sayıda doğal ürünün kolesterolü düşürdüğü kanıtlanmıştır. Evde uygulanabilecek doğal tedavi çözümlerini denemeden önce, sizin için güvenli olup olmadığını belirlemek için doktorunuza başvurun. Bazı doğal tedavi için kullanılan ürünler belirli ilaçlar kullanmanıza sebep olabilir veya zararlı yan etkilere neden olabilir.

Maydanoz Kürü ile Kolesterol Tedavisi

Maydanoz kürü, kötü kolesterol değerlerini düşürmek için tercih edilebilecek tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

15 adet maydanozu saplarıyla beraber bir kaba almanız gerekmektedir. Üzerine 1 limonun suyunu sıkmalı ve yarım su bardağı su eklemeli ve blenderdan geçirmelisiniz. Bu karışımı sabahları aç karnına tüketmeniz gerekmektedir. Kahvaltıdan 20 dakika önce tüketmeniz yeterli olacaktır.

Yeşil Mercimek Kürü ile Kolesterol Tedavisi

Yeşil mercimek kürü, haftada 3 kez tüketilerek kötü kolesterolün düşürülmesini sağlayacak evde tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Yeşil mercimekleri haşlamanız gerekmektedir

Haşladığınız mercimekleri sulandırarak tüketmelisiniz. 2 güne 1 kase içmeniz yeterli olacaktır.

Yeşil mercimek kürü, çorba şeklinde bir kürdür. Ancak sonuç alabilmek için içerisine yağ veya baharat eklememeniz gerekmektedir. Yalnızca tarife uyarak kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Keten Tohumu Yağı ile Kolesterol Tedavisi

Keten tohumu yağı, keten tohumunun içerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde kilo vermeye yardımcı olmakta ve kolesterol seviyesini düşürmektedir. Kolesterolün neden olduğu damar tıkanıklığı gibi problemlerin de önlenmesini sağladığı için oldukça sık tavsiye edilmektedir. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

1 adet orta boy patlıcanı dilimlemeli ve üzerine 2 yemek kaşığı keten tohumu yağı ekleyerek harmanlamalısınız. Hazırladığınız karışımın üzerine su ekleyerek 20 dakika kısık ateşte pişirmelisiniz. Karışımı ocaktan aldıktan sonra dinlenmeye bırakmalı ve yeterince dinlendikten sonra limon sıkarak tüketmelisiniz.

Bitki Çayı ile Kolesterol Tedavisi

Bitki çayı karışımı, kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olacak bir diğer alternatif tedavi yöntemidir. Bu yöntem için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Yarım tatlı kaşığı yeşil çay Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı biberiye Yarım tatlı kaşığı kuşburnu 1 çay kaşığı zencefil İki su bardağı su

Bitki çayınızı demledikten sonra üzerine limon kabuğu ekleyerek kolesterol tedavisi için günde iki bardak tüketebilirsiniz.

Yüksek kolesterolü anlama

Kolesterol kanınızdaki bir yağ türüdür. Vücudunuz ihtiyaç duyduğu tüm kolesterolü üretse de, yediğiniz gıdalardan da kolesterol alırsınız. Genetiğiniz, yaşınız, diyetiniz, aktivite seviyeleriniz ve diğer faktörleriniz yüksek kolesterol geliştirme riskinizi etkiler.

Yüksek kolesterol, kalp hastalığı için ana risk faktörlerinden biridir. Kalp hastalığı ve kalp krizi geçirme riskinizi artırır. Ayrıca inme riskinizi de artırabilir.

Yüksek kolesterolünüz varsa, doktorunuz ilaçlar veya yaşam tarzı değişiklikleri önerebilir. Örneğin, kilo vermek, fiziksel aktivitenizi arttırmak, sağlıklı yiyecekler yemek ve sigarayı bırakmak kolesterol seviyenizi düşürmenize yardımcı olabilir.

Editör: TE Bilisim