Mağrip Arap Alimler Birliği,  darbeyle yönetime gelen Abdulfettah es-Sisi’nin Libya’ya müdahale tehditlerine tepki gösterdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “Mısır Cumhurbaşkanı’nın, ülkesinin ulusal güvenliğini koruma bahanesiyle Libya’ya askeri müdahale yapabilecekleri yönündeki sözlerini şiddetle kınıyoruz. Sisi’yi, uluslararası normların da doğruladığı dini kurallara aykırı olan açıklamalarının kötü sonuçlarından dolayı uyarıyoruz ve komşu ülkelerin işlerine karışmamaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

MAĞRİB’E “LİBYA” ÇAĞRISI

Açıklamada, Libyalıların güvenliğini tehdit eden, ülkenin ve bölgenin ulusal güvenliğiyle oynayanların ajandalarına hizmet eden darbeci Hafter’e bağlı militanlara desteklemenin olumsuz yansımalarından Sisi’nin sorumlu olacağı vurgulandı.

Libyalılara, söz birliğine varmak ve ülkeye olumsuz yönde yapılacak dış müdahale kapılarını kapamak için çaba harcamaları çağrısında bulunulan açıklamada, Mağrip ülkelerinden de bölünmeyi sona erdirmek ve ülkedeki siyasi krizi çözmek amacıyla tarihi sorumluluklarını yerine getirmeleri ve Libya hükümetini desteklemek için siyasi girişimlerde bulunmaları istendi.

LİBYA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI

Açıklamada, uluslararası toplumun Libya topraklarının birliğini ve bütünlüğünü korumak için çalışmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

Birliğin açıklamasında, bölgedeki halklara, başkent Trablus ve genel olarak Libya’nın farklı şehirlerine yönelik saldırıları kınama çağrısında bulunuldu.

Darbeci es-Sisi, 20 Haziran’da Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, “Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği” mesajını vermişti.

Editör: TE Bilisim