Nasıl ağrısı için evde uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Bu bitkisel karışımları hazırladıktan sonra nasırlı bölgeye uygulayarak nasıl ağrısını hafifletmeniz mümkün olabilir.

Nasır ağrılarının başlarda önemsiz olarak görülse de sonrasında kişiler için önemli cilt sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nasırlar zaman geçtikçe daha ciddi bir boyut kazanır ve ağrıları da şiddetlenmeye başlar. Bu sebeple doktor kontrolüne bir tedavi yönteminin benimsenmesi de önemli bir husustur.

Nasır ağrısına ne iyi gelir? Nasıl Geçer?

Fakat evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler ile ağrılarınızın dindirilmesine yardım olacaktır. Söz konusu olan bu bitkisel yöntemler ise aşağıdaki gibidir:

Sarımsaklı zeytinyağı Domates kabuğu Kurutulmuş papatya Ananas kabuğu.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Sarımsaklı Zeytinyağı Yöntemi

Sarımsaklı zeytinyağı ile nasır ağrılarınızın azalması mümkün olabilir. Zira sarımsaklı kür, cildi ve mikropları temizlemek gibi özellikler barındırmaktadır. Bu karışımı hazırlamak için ihtiyacınız olan 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, streç film ve pamuktur. Sarımsaklı zeytinyağı karışımını hazırlamak için öncelikle 3 diş sarımsağı ezmelisiniz. Ardından ezdiğiniz sarımsakları bir kap içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Böylece karışımınız hazırlanmış olacaktır.

Karışımınızı hazırladıktan sonra uygulama işlemine geçebilirsiniz. İlkin nasırlı olan bölgeyi temizleyin. Ardından elde ettiğiniz sarımsak ve zeytinyağı karışımını pamuk yardımıyla nasırlı bölgeye sürün. Sürme işleminin tamamlanmasının ardından bölgeyi streç film ile sarın. Bu işlemi her gün sürdürdüğünüz takdirde 1 haftanın ardından bölgedeki nasırda iyileşme gözlendiğine rastlayacaksınız.

Domates Kabuğu Yöntemi

Domates kabukları nasırlı bölgeye uygulanarak o bölgenin iyileşmesine doğrudan yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla yalnızca domates kabuğu kullanarak nasırlardan kurtulmanız mümkün olabilir. Öncelikle domates kabuklarını soymalısınız. Nasırlı bölgeyi soyduğunuz domates kabuklarıyla kaplayın. Bu domates kabuklarının düşmemesi için o bölgeyi streç film ya da sargı bezi gibi materyallerle sarmanız faydanıza olabilir. Bu domates kabuğu yöntemini uygulamaya devam ederek vücudunuzdaki nasırlardan ve nasır ağrılarından kurtulmanız mümkün olabilir.

Papatya Yöntemi

Papatya çayı veya kuru papatya kullanarak hazırlayacağınız papatya kürüyle nasırlarınızdan kurtulabilir, nasır ağrısını sonlandırabilirsiniz. Zira papatya antioksidan içerdiği için zararlı dokuların tedavisinde kullanılabilir, nasırların iyileşmesini sağlayabilir. Bu kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan yalnızca 1 litre su ve kurutulmuş papatya. Kurutulmuş papatya yerine papatya çayı da kullanılabilmektedir. Kuru papatyaları 1 litre suyun içine dökerek kürünüzü hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ardından bu karışımı bekletin. Papatyaların açıldığını gördüğünüzde karışımınızın hazır olduğunu anlayacaksınız. Nasırlı olan bölgeniz elleriniz ya da ayaklarınızsa nasırlı olan bölgenizi hazırladığınız bu papatya karışımında yarım saat kadar bekletin. Bu işleme her gün devam ederseniz nasırlarınızdaki iyileşme gözle görülür bir biçimde olacaktır.

Ananas Kabukları Yöntemi

Ananas kabuklarının içeriğinde barındırdıkları dolayısıyla sahip olduğu hücre yenileme özelliğinden dolayı kullanarak nasırların tedavi edilmesi ananas kabuklarıyla mümkün olabilir. Nasır tedavisinde ananas kabuğu yöntemini kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey küçük bir ananas ve streç film. Ardından tedavi işlemine başlayabilirsiniz.

İlkin yapmanız gereken ananas kabuklarını ayırmaktır. Ardından nasırlı bölgenize ayırdığınız ananas kabuğunun iç kısmını yerleştirin ve üzerini streç film ile sarın. Bu uygulamayı gece uyumadan önce yapıp bu şekilde uyursanız bir sürenin ardından nasırlarınızdaki azalmayı fark edeceksiniz.

Nasır Oluşumu Nasıl Olur?

Nasır oluşmasına sebebiyet veren pek çok etken bulunur. Fakat nasır, mantar gibi bulaşıcı değildir. Nasırın oluşmasına sebep olan durumlar ise aşağıdaki gibi listelenebilir:

Tercih edilen ayakkabının ayağa uygun olmaması nasır oluşumuna sebep olabilir.

Nasırın hızlı oluşmasındaki en büyük sebep ayakların kapalı kalması ve terlemesidir.

Çıplak ayakla yürümek ve dolayısıyla çıplak ayağın zeminle daha fazla temasta olması nasır oluşturabilir. Yürüme bozuklukları ve bilinçsiz spor yapmak da nasır oluşumuyla sonuçlanabilir.

Bu tip durumlara dikkat ederek nasır oluşumunun önüne geçebilir ve nasır ağrılarını henüz başlamadan engelleyebilirsiniz.

Önerilen İçerikler:

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?Lenf ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Dikkat:

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tıbbi olarak tedavi edici ve doktor tavsiyelerinin dışında sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka aile hekiminize başvurunuz. Allah (c.c) tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim