Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, Ankara Hakimevi’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yeni adli yılda, tüm bakanlık birimlerinin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ortaya koyduğu perspektif çerçevesinde yeni projeler ile uygulamalar üzerinde çalıştığını belirtti.

SÜREKLİ NAFAKA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Gazetecilerin toplantı öncesi gönderdiği soruları da yanıtlayan Çekin, Adalet Bakanı Gül’ün süresiz nafakayla ilgili yaklaşıma, daha önceki açıklamalarında değindiğini, bu konuda analiz çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Çekin, milletvekillerince yasalaşma sürecinin başlatılması halinde gerekli teknik desteğin verileceğini dile getirdi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında çıkarılan yasal düzenlemeyle açık cezaevinde bulunanların izine gönderildiğini hatırlatan Çekin, bu izinlerin iki defa 2’şer ayı geçmemek üzere uzatıldığını, sürenin bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağı konusunda Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

276 FETÖ DAVASINDA KARAR

Sözcü Çekin, FETÖ’nün darbe girişimi davalarına ilişkin, “Mahkemelerimiz tarafından bugüne kadar açılan 289 darbe davasının 276’sı karara bağlanmıştır. Yapılan yargılamalar sonucu 4 bin 134 kişi hakkında mahkumiyet kararı verilmiştir. Halen 13 darbe davasında ise yargılama devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Bazı derneklerin silahlandığı iddialarına ilişkin ise Çekin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca konu hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Necip Hablemitoğlu cinayeti şüphelisinin Türkiye’ye iadesiyle ilgili soruya yönelik Çekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada şüpheli hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten düzenlendiğini, Ukrayna’dan söz konusu kişinin iadesinin istendiğini anımsattı. Ertuğrul Çekin, iade talebine ilişkin sürecin sürdüğünü, konunun takip edildiğini bildirdi.

KADIN CİNAYETİ DAVALARINI BİRLEŞTİRME SORUSU

Çekin, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen ve Gülay Uygun’un ölümleri ve bu dosyaların birleştirilmesinin mümkün olup olmadığına yönelik soru üzerine ise savcılığın dosyalar arasında bağlantı görmesi durumunda birleştirme kararı verebileceğini, bunun da savcılığın takdirinde olduğunu kaydetti.

Çekin ayrıca, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan teknolojik yenilikten bahsederek, pilot uygulamanın 1 Ekim 2020 tarihinde Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacağını bildirdi.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim