2020 yılına saatler kala vatandaşların resmi tatil araştırmaları yoğunluk kazandı. Arama motorlarında ‘31 Aralık Salı resmi daireler açık mı?’ sorusu, resmi işlemleri olan binlerce vatandaş tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, yılbaşında (1 Ocak) resmi daireler çalışacak mı merak ediyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, 2020 yılının ilk günü yani 1 Ocak tarihinde bütün kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak. Buna göre, vatandaşlar, özel bankalar ve kamudaki işlemlerini bir sonraki güne ertelemek zorunda olacaklar. Peki, Bugün adliyeler açık mı? 1 Ocak 2020 Adliyeler çalışıyor mu?

YARIN ADLİYE AÇIK MI? 31 ARALIK SALI ve 1 OCAK 2020’DE ADLİYELER AÇIK OLACAK MI?

31 Aralık bu sene Salı gününe denk geliyor. 31 Aralık konusunda tatil olması gibi bir durum mevzuatta yer almıyor. Dolayısıyla 31 Aralık resmi tatil değil. Bugünde tüm kamu kurumları ve bankalar, rutin mesailerine devam edecekler.

31 Aralık Salı günü adliyeler vatandaşa hizmet sunmaya devam edecektir.

1 Ocak Salı 2020 ise Resmi tatil olması dolayısıyla tüm kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak. Kamu ve bankalarda işlemi olan vatandaşlar işlemlerini 2 Ocak Perşembe günü halledebilecekler.

Dolayısıyla adliyeler de 1 Ocak Salı günü vatandaşa hizmet sunmayacaktır.

Editör: TE Bilisim