Orta Doğu’da bir damla petrol için yüzbinlerce insanın hayatını ateşe atan Amerikan Emperyalizmi dünyanın eksenini kan ve zulüm bataklığına sürülüyor. Yakın zamanda Irak’ın altını üstüne getiren zihniyetin bir ahtapot gibi dünyanın dört bir yanına yayılan kolları ülkeleri bir bir karıştırmaya devam ediyor.

ABD’nin gizli ajandasının sonuçları en son Bolivya’da bir darbeyle ülke yönetimini ele geçirdi. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi. Bölgede kalıcı bir işgali ikame eden Amerikan askeri güçleri emperyalistler kendine kayıtsız şartsız bağlı bir hükümet kurmadan ülkedeki ağırlığını bir an olsun eksiltmedi.

IRAK’TA 7 KİŞİ CAN VERDİ

Daha önceki gece Irak’ın başkenti Bağdat ile Nasiriye kentinde güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları dağıtmak için ateş açması sonucu 7 kişi can verdi.

Bugün kimi ülkeler darbeyle kim ülkeler sokak olaylarıyla boyunduruk altına alınmaya çalışılıyor.

Bu ülkelerden bir diğeri ise Şili… Zira ülkede daha birkaç hafta önce son yüzyılın en büyük protestoları patlak verdi.

Sömürüye başkaldırıyorlar

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC’in en büyük ikinci petrol üreticisi olan Irak, dünyadaki en büyük ham petrol rezervlerine sahip ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıl 100 milyar dolardan fazla petrol geliri elde edilmesine rağmen, ülkede yoksulluk ve işsizlik her gün artıyor. Bunun yanı sıra alt yapısı neredeyse yok olan ülkede kamu hizmetleri yoksunluğu halkı öfkelendirdi.

DOĞU-BATI FARKETMİYOR

Dünyanın en büyük petrol yataklarına sahip ülke Venezuela’yı yönelik ABD’nin dışarıdan askeri darbe tehdidiyle nasıl dizayn etmeye çalıştığını artık bütün dünya biliyor. İster doğuda ister Batı’da olsun karşısına çıkan ülkeleri kıskaca alan ABD, aynı tehditkâr kirli hesaplarını Avrupalı ülkelere dayattığı da Fransa örneğinde kendini gösteriyor.Öyle ki birlik olarak kendi ordularını kurmayı bütün ülkelere teklif eden Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a bir yıldır devam eden Sarı Yelekli öfke hala dinmek bilmiyor.

Editör: TE Bilisim