Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Pençe-Kaplan Operasyonu”nun başladığını, komandoların Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu.

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ”Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de” ifadesine yer verildi.

Operasyonun detayına ilişkin yapılan paylaşımda da “Hava Kuvvetleri, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir.” denildi.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİNDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, “Pençe-Kaplan Operasyonu”nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu’nu Milli Savunma Bakanı Akar ile TSK Komuta Kademesi anlık takip ediyor.

Harekat öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Editör: TE Bilisim