Resmi olarak ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla tatil olduğundan, o günde resmi kurum ve kuruluşlar hizmet vermeyecek. Aynı şekilde 28 Ekim günü de resmi kurumlar yarım gün tatil olacak. Bu durumda mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlar, ‘28 Ekim Pazartesi bugün hastaneler ve sağlık ocakları açık mı? 29 Ekim’de hastaneler ve sağlık ocakları tatil mi, çalışıyor mu?’ sorularının yanıtlarını araştırıyor. Vatandaşlar tarafından Google’da sıkça aranan soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. İşte ‘28 Ekim Pazartesi bugün hastaneler ve sağlık ocakları açık mı? 29 Ekim’de hastaneler ve sağlık ocakları tatil mi, çalışıyor mu?’… Sorulara ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz…

28 Ekim Pazartesi bugün hastaneler ve sağlık ocakları açık mı?

29 Ekim 2019 günü tatil dolayısıyla resmi kurum ve kuruluşlar hizmet veremeyecek. Aynı şekilde 28 Ekim günü de öğle tatilinden itibaren resmi kurumlar 30 Ekim 2019 sabahına kadar vatandaşa hizmet sağlamayacak.

Hastaneler ve sağlık ocakları da, söz konusu tatil kapsamına dahil. 28 Ekim günü hastaneler öğle saatinden itibaren tatil olurken, sağlık ocakları ise hem 28 Ekim hem de 29 Ekim’de ‘tam gün’ kapalı olacak.

Bir buçuk gün için, hastanelerin randevu sisteminden de hastalara randevu verilmiyor. 28 Ekim öğle saatinden itibaren tatil olan hastaneler, 30 Ekim Çarşamba sabahı hizmet vermeye devam edecek.

Ancak tatil süresince vatandaşlar tüm resmi tatillerde olduğu gibi hastanelerin ‘Acil Servis’ bölümünden 7/24 hizmet almaya devam edebilecekler.

Editör: TE Bilisim