Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vatandaşların yoğun talepleri üzerine ağaçlandırma bilincini arttırmak için başlattığı bir kampanyadır. Bu kampanya ile bireylerin ağaç ve orman bilincini geliştirmek ve özellikle gençlerin doğa sevgisine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Şimdi kampanyada haberdar olan vatandaşlar, başlatılan geleceğe nefes ol projesi nedir ile ilgili bilgileri araştırıyor. Bizler de araştırmalarınıza katkı sunmak amacıyla, geleceğe nefes ol projesine nasıl kayıt olunur? hakkında detayları derledik. Proje ile ilgili tüm bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz…

GELECEĞE NEFES OL PROJESİ NEDİR?

Geleceğe nefes ol projesi, 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayacak bir kampanyadır.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gelecegenefes.com adresinden şu açıklamayı yapmıştır:

Sevgili Vatandaşlarım,

Bilmenizi isterim ki, Türkiye, orman varlığının önemini dünyada en iyi bilen ve örnek olan ülkelerin arasında başı çekiyor.

1839 yılında temelleri atılan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü 40 bini aşkın çalışanı ile hem vatanımızda hem de dünyada yaşayan tüm canlılara daha fazla nefes olabilmek için gece gündüz çalışıyor.

10 Temmuz 2018 tarihinde göreve geldiğimizde bir söz ile yola çıkmıştık.

“Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün” demiştik.

Çok kısa sayılabilecek bir zaman diliminde sözümüzde durmayı başardık. Çiftçimizin yüzü gülüyor, çocuklarımızı ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, daha yeşil bir Türkiye için 11 Kasım 2019’da, 11 milyon fidanı geleceğe nefes olarak miras bırakıyoruz.

11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlıyoruz.

Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adını veriyoruz.

Gelin 11 Kasım 2019’da siz de seferberliğimize katılın, geleceğe nefes olun.

GELECEĞE NEFES OL PROJESİNE NASIL KAYIT OLUNUR?

11 Kasım’da, İzmir Karbağlar Tırazlı’da çıkan orman yangını neticesinde zarar gören alanlarla birlikte Muğla Dalaman’daki yanan ormanlık alanlar başta olmak üzere, 2019 yılı içerisinde orman yangınları neticesinde zarar gören ormanlık alanlarda da ilk fidanlar toprakla buluşturulacak.

Yapılacak ağaçlandırma etkinliği ile bir taraftan 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin toprakla buluşması hedeflenirken, diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Dünya’ya duyurmak, dikkatleri Ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir.

Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Not: Kampanyaya katılmak isteyen kişiler için Orman Bölge Müdürlüklerinde iletişim kurulacak kişiler ve bağışda bulunulabilecek banka hesap numaraları bilgileri ekte sunulmuştur.

GELECEĞE NEFES OL KAMPANYASINA KATILIM SAĞLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BİR FİDAN NE KADAR?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır.

1 Fidan Bağışı 10 TL’dir.

E-Sertifika talepleriniz ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı Sertifika talepleriniz ise 5 iş günü içinde teslim edilmektedir.

FİDAN SAHİPLENMEK MÜMKÜN!

Daha yeşil bir Türkiye için, 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşuyoruz. 1 Kasım 2019 Saat 11:11’de 81 ilde Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye! ‘FİDAN SAHİPLEN’ sekmesine tıkladığınızda isim söyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapılıyor.

SANAYİDEN KAMPANYAYA DESTEK

OSB’lerin ağaçlandırılmasına yönelik bir kampanya başlatacaklarını bildiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığımız 11 Kasım’da, tüm yurt genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak adına oldukça heyecan verici bir işe imza atacak. Biz de Bakanlık olarak bu işin bir paydaşıyız. Geleceğe nefes olmak adına, kampanyaya organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi sitelerimizle destek vereceğiz. Talimat verdim, ülkemizde planlı sanayileşmenin en önemli araçlarından olan OSB’lerimiz konuya özel bir duyarlılık gösterecek. Fabrikaların bulunduğu ortak alanlar, çevre koruma bantları inşallah ağaçlarla donatılacak, yemyeşil OSB’lerimiz olacak. Gelin sizler de bu kampanyanın bir parçası olun. Hep beraber Türkiye’yi ağaçlarla donatalım.”

Editör: TE Bilisim