Karadağ İslam Birliği, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında vatanları için hayatlarını kaybeden 15 Temmuz şehit ailelerine yardımda bulundu.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Karadağ İslam Birliği adına 15 Temmuz şehit yakınları için toplanan yardımı Türkiye’nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip’e teslim etti.

Türkiye insanlığa örnek oldu

Türkiye’nin tüm insanlığa örnek olduğunu belirten Fejzic, “15 Temmuz gecesi Türkiye’de seçimle başa gelmiş hükümeti hain ve demokratik olmayan yollarla yıkmak isteyenlerin girişimi kısa sürede tüm dünyada yankılandı. Halk, o gece demokrasi ve oylarını korumak için mücadele verdi.” dedi.

Fejzic, FETÖ’nün amaçlarına ulaşmak dini araç olarak kullandığına işaret ederek Karadağ İslam Birliği olarak o gece vatanları için canlarını feda eden şehitlerin ailelerine yardımcı olabilmek için kampanya başlattıklarını ifade etti.

“Kötülüğü omuz omuza yendik”

Büyükelçi Galip de Karadağ İslam Birliğine teşekkürlerini ileterek “15 Temmuz gecesi Türkiye, tarihteki en büyük hainliklerden birini yaşadı. Bu hain çete halka halkın silahlarıyla ateş açtı. Yine bu hainlerin yüzünden yüzlerce insan hayatını kaybetti. Bu hain çete FETÖ yıllarca ülkenin içerisinde faaliyet gösterdi ve 15 Temmuz’da devlet, halk ve vatanı hedef alan hain planını gerçekleştirmeye çalıştı.” diye konuştu.

Karadağ’a desteğinden dolayı teşekkür eden Galip, Türkiye’nin yapılan bu yardımı unutmayacağını söyleyerek “Bizleri son derece etkileyen bu yardım ve davranış için teşekkür ederiz. Karadağ ve Karadağ İslam Birliği ile olan ilişkilerimizin daha da güçlenmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim