Düğünler ne zaman serbest olacak 2021? Yasaklar ne zaman kalkacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararlarla birlikte ülke genelinde çeşitli faaliyetlere ara verilmiş ileri tarihlere ertelenmişti. Vaka sayılarının azalması ve aşı uygulamasının başlamasıyla birlikte vatandaşlar düğünlerin ne zaman serbest kalıp yapılacağını merakla bekliyor. Peki, Düğünler ne zaman serbest olacak 2021? Yasaklar ne zaman kalkacak? İşte detaylar…

Düğünler ne zaman serbest olacak 2021? Yasaklar ne zaman kalkacak?

Düğünler ne zaman serbest olacak sorusunun yanıtı, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bilindiği gibi, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile nişan ve düğün salonları geçici bir süreliğine kapalı tutuluyor. Vaka sayısındaki düşüş ve aşılamanın başlamasıyla beraber düğün ve nişan salonlarının açılacağı tarih de merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs yasakları ile ilgili Kabine Toplantısında önemli bir açıklamada bulundu.

DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ” Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır.” ifadesini kullandı.

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan ”Koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlamalar ne zaman kalkar?” sorusuna yanıt geldi. Sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirten İlhan, “Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim